Ser Entoni Hopkins jedan je od najtalentovanijih glumaca na svetu, ostvario se u mnogim filmskim ostvarenjima, dobio dva Oskara za najboljeg glumca, a broju poštovaoca njegove umetnosti širom sveta je mnogo. Ono što ovog čoveka takođe izdvaja, to je njegov odnos prema umetnosti i životu. To najbolje znaju ljudi koji ovog čoveka prate na njegovim društvenim mrežama. Takođe, Entoni ima zanimljiva promišljanja o životu, a veoma moćan je i njegov apel koji je uputio mladim očajnim ljudima.

"Ja sam star čovek, dugo sam živeo, i živim sa optimizmom.

Apelujem na očajne mlade ljude.

Verujte mi. Čitao sam o jednom šamanu. Bila je suša – uginula je stoka, umirali su ljudi. A šaman reče:

'Napravite rovove. Iskopajte jarke za kišu.'

'Ali ne pada kiša.'

'Kopajte jarke i kiša će doći.'

Nevernici će reći da je to glupost. U redu, veruj u šta hoćeš. To je racionalno razmišljanje. Ali mislim da racionalno razmišljanje trenutno ne funkcioniše. Treba vam iracionalno razmišljanje, podsvest!

Kada sam bio mali, sanjao sam da postanem ono što sam sada. Možda sam imao viziju, ne znam. Nisam se mnogo nadao, ali desilo mi se ono o čemu sam sanjao. I sada verujem da možemo da sabijemo vreme, da ga privučemo sebi. Oni snovi o budućnosti: 'Oh, uradiću nešto sledeće godine.' To ne postoji, sutra ne postoji, ne postoji sledeći čas. To je samo mogućnost. Ali možemo da povučemo vreme u sadašnjost, sada, pravo u solarni pleksus, u našu dušu.

Kopajte rovove! Šta god da uradite, verujte u to, verujte u to, verujte u to. Ako ne verujete, glumite da verujete. Ponašajte se kao da verujete. To je snaga. To je apsolutna moć. A onda će se to dogoditi. Veruj mi. Ono što je delovalo u mom životu radiće i u tvom. Nikada ne odustaj! Veruj, veruj, veruj! Da li si agnostik, ateista, šta god, nije važno. VERUJ, VERUJ, VERUJ!”

BONUS VIDEO:

Dušan Blagojević - Kako da nađete ljubav MONDO/Uroš Arsić

Sensa/Z.A.