Glumac Entoni Hopkins jedan je od najtalentovanijih glumaca na svetu, ostvario se u mnogim filmskim ostvarenjima, dobio Oskara za najboljeg glumca, i ima brojne poštovaoce njegove umetnosti širom sveta.

Osim što se pokazao kao sjajan glumac, Entoni Hopkins u mnogim intervjuima govori o životu, promenama, odnosima, a njegove reči mogu mnogima poslužiti kao inspiracija.

Na osnovu citata Entoni Hopkinsa, donosimo vam 11 pravila za kvalitetan i bezbrižan život:

1. "Pošto sam voleo svoje roditelje, braću i sestre, supružnika, decu i prijatelje, sada sam počeo da volim sebe."

2. "Shvatio sam da nisam Atlanta. Svet nije na mojim plećima."

3. "Prestao sam da se cenkam sa prodavcima voća i povrća. Još par penija me neće slomiti, ali mogu pomoći siromašnom dečaku da uštedi da plati školu svoje ćerke."
4. "Prestao sam da pričam starijim ljudima da su ovu priču već ispričali mnogo puta. Istorija ih tera da hodaju stazom sećanja i ponovo prožive svoju prošlost."
5. "Naučio sam da ne ispravljam ljude čak i kada znam da greše. Teret da sve učinim savršenim nije na meni. Svet je vredniji od savršenstva."
6. "Slobodno i velikodušno dajem komplimente. Komplimenti razvesele ne samo primaoca, već i mene. I mali savet primaocu komplimenta, nikada, NIKAD ne odbijajte, samo recite: "Hvala".
7. "Naučio sam da ignorišem nabor ili mrlju na košulji. Ličnost govori više od izgleda."
8. "Odlazim od ljudi koji me ne cene. Oni možda ne znaju moju vrednost, ali ja znam."
9. "Učim da se ne stidim svojim emocijama. Moje emocije me čine čovekom."
10. "Shvatio sam da je bolje odbaciti ego nego prekinuti vezu. Moj ego će me držati podalje, dok u vezi nikada neću biti sam."
11. "Naučio sam da živim svaki dan kao da mi je poslednji. Na kraju krajeva, mogao bi da bude poslednji."

Izvor: Sensa