Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Buda i biznis: da li znate kako izgledaju sirovi dijamanti

Skriveni potencijal u svemu je najčistija i apsolutna istina i svaki delić tog potencijala čist je koliko i apsolutna realnost.

  Izvor: Foto: Profimedia

Prema starom tibetanskom običaju, dijamanti predstavljaju skriveni potencijal u svemu. Sirovi dijamant izgleda kao blatnjavi kamičak - malo čistog kristalnog leda zarobljenog ispod išarane braonkaste ili maslinastozelene površine

To je zapravo običan ugljenik koji je usled visokih temperatura istopljen u vulkanskim kraterima i dugo ostao izložen izuzetno visokom pritisku u unutrašnjosti Zemlje. Taj proces menja atomsku strukturu sirovog ugljenika u dijamantu.

Tibetanski i mandarin kvarc: kristali koji isceljuju dušu, pročišćavaju meridijane i osnažuju telo...

Grafitno olovo i ugljenik dijamanta su, zapravo, napravljeni od iste materije, samo su atomi u grafitnom olovu vezani u slabe ravni, a u dijamntu su savršeno simetrični pod svakim uglom, tako da slabi slojevi ostaju uvek vezani i to ga čini najtvrđim objektom koji postoji. Svaki dijamant, gde god da se nalazi, sačinjen je od istog jednostavnog ugljenika i ima istu anatomsku strukturu. Sve do molekulranog nivoa svaki delić dijamanta je potpuno isti po svom sklopu, kao i svaki drugi deo tog dijamanta.

Dijamant je i najjača materija u univerzumu. Bezbroj puta je tvrđi od čelika - ništa ne može da ga izgrebe. Zapravo, samo dijamant može da izgrebe drugi dijamant i to samo ako je izgrebani dijamant pod „mekim" uglom, i ta se tehnika koristi za brušenje. Ako brusilac pritisne sirovi kamen pod oštrim uglom malo više nego što je potrebno, kamen će početi da seče kroz samo tocilo.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj