Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako da zatražite pomoć od anđela i upoznate srodnu dušu

Učenje o anđelima od Doreen Virtue nam pokazuje da svako zaslužuje da bude u zdravoj i srećnoj vezi sa emotivnim partnerom koji je otvoren za ljubav, zna da je prima i da je pruža bezuslovno.

  Izvor: Foto: Nikola Marinković

Jedna od osnovnih ljudskih potreba jeste da volimo i da budemo voljeni. Od najranijeg detinjstva učimo o ljubavi na različite načine i tako stičemo uverenja o tome šta ljubav jeste, kakav osećaj donosi, ali i modele ponašanja koje kasnije nesvesno ispoljavamo u odnosima sa drugima, a naročito u ljubavnim relacijama. Nekada davno usvojeni obrasci emocionalne vezanosti danas nesvesno uslovljavaju naš odabir emotivnih partnera, baš kao i reakcije koje ćemo imati u raznovrsnim situacijama, a naročito onim koje su emocionalno obojene.

Ljudi se u tom smislu mogu razlikovati po stepenu bliskosti koja im prija, kao i prema intenzitetu emocija koje smatraju prihvatljivim za sebe. Na osnovu tog istog šablona, biraće se uvek isti tip partnera, ponavljaće se iste lekcije, sve dok se iz nesvesnog reagovanja ne pređe u svesno i aktivno biranje onoga što je konstruktivno i što doprinosi blagostanju samog odnosa. Bez obzira na godine, mnogi u odraslom dobu žive sopstvene iluzije o tome šta „prava ljubav" predstavlja, ko su naše srodne duše i kakve odnose sa njima da očekuju.

Anđeli pomažu pri izboru partnera: 5 najčešćih pogrešnih uverenja o srodnim dušama...

Najpre je korisno osloboditi se svih koncepata koje termin „srodna duša" nosi sa sobom i biti otvoren za skladnu i harmoničnu vezu, ispunjenu energijom ljubavi, međusobnog privlačenja i razumevanja.

Učenje o anđelima od Doreen Virtue nam pokazuje da svako zaslužuje da bude u zdravoj i srećnoj vezi sa emotivnim partnerom koji je otvoren za ljubav, zna da je prima i da je pruža bezuslovno. Pošto se tokom odrastanja ljubav uglavnom uslovljavala određenim ponašanjem, u odraslom dobu nam je prvi zadatak da se oslobodimo onih obrazaca ponašanja koji nam više ne koriste i da razvijemo nove, podržavajuće i konstruktivne relacije, kako sa sobom, tako i sa drugima.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj