Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Velimir Abramović: Kako da proširimo ličnu svesnost

Jednom proizvedene, ideje i informacije se samo šire i umnožavaju, suprotno robi, koju kad prodam, više ne posedujem...

  Izvor: Foto: Dalibor Danilović

Gospodin Velimir Abramović je čovek od intuicije, čovek dobrote, čovek saveta, čovek smeha, prorok i naučnik, iskonski istraživač, podržan od svetlosti - profesor je po pozivu na Univerzitetu u Padovi, Visokoj školi za arhitekturu Bauhaus u Dessau, Odseku za istoriju i teoriju pozorišta Univerziteta u Giessenu i Visokoj državnoj školi vizuelnih umetnosti Rijksacademie u Amsterdamu.

Godine 1975. diplomirao je filmsku i TV režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Magistrirao je 1983. teoriju kulture na Fakultetu političkih nauka i odbranio doktorsku disertaciju Problem kontinuiteta u prirodnoj filozofiji Lajbnica i Boškovića na Filozofskom fakultetu Univerziteta Kiril i Metodije u Skoplju, u oblasti filozofije nauke (ontologije i gnoseologije).

Dugo je bio profesor i na našim univerzitetima, ali se pre nekoliko godina povukao iz profesorskog poziva i u potpunosti posvetio proučavanju vremena i Teslinih pronalazaka. Njegova bibliografija radova do 1998. godine obuhvata 175 naslova koji se bave problemima umetnosti, filma i televizije, a u toku 2002. formuliše osnovu svojih filozofskih pogleda na stvarnost i logički i metodološki zasniva Ontologiju vremena kao novu granu evropske metafizike koja Vreme postavlja za Biće (sveta).

Vladimir Topolšek: Moj rad na sebi (tai či veština spontanog kruga i i čuan)...

Vreme je naša muka i nepoznanica i samo pravilnim razumevanjem vremena i njegovom kontrolom, mi možemo rešiti sve naše probleme, njegova je rečenica-polaznica i ka početku i ka rešenju.

Vreme je paukova mreža ispletena oko naše svesti. Da li je lek, saveznik ili trošadžija duše?

Vreme je najopštiji i najdublji prirodni zakon koji ujedno proizvodi stvarnost i održava i reguliše celokupnu promenu u prirodi. Našim Univerzumom vladaju matematički principi, a ne sila i energija koje su samo čulne posledice delovanja vančulne kosmologije. Puna spoznaja Vremena podudarna je istinitom samouvidu, To je, u osnovi, najdublja samosvest o zajedničkom biću Kosmosa i individualnog Jastva. Čovek je rob vremena koje, pored rođenja, donosi starost, bolest, smrt. Shvatanjem vremena naša civilizacija i svako od nas pojedinačno ući će u eru slobode od, u nas biopsihološki ugrađenog, straha od neminovne smrti. U tome je naučni smisao večno budnog Bude i Hristovog vaskrsenja.

Vreme je suština i izvor postojanja. Svi smo delovi vremena i to večne sadašnjosti. Sinhronicitet je uzrok prijatnih, a asinhronicitet neprijatnih emocionalnih stanja. Fizički gledano, univerzalna sadašnjost je gravitacija, kosmička ljubav koja ima samo privlačnu silu. Vreme voli nas, ali mi to našim nerazvijenim umom još uvek ne razumemo. Potrebna je duhovna fizika, nauka više svesti.

Već dugo ste uglavnom u Barajevu, u blizini Kosmajske šume. Radite na projektu „Osnove nauke o vremenu". Šta za vas znače izolacija i povlačenje? Da li ih svaki proces promišljanja i stvaranja iziskuje? Šta sve istraživaču i čoveku donose?

Spontano sam se pridružio grupi ljudi o kojima politika ne vodi računa, jer ih ne primećuje. Njihov rad jednostavno je nadpolitički, nadumetnički i nadnaučni u smislu današnjeg shvatanja ovih ljudskih disciplina. Planeri sadašnje i buduće istorije Sveta su genijalni ili visoko nadareni pojedinci koji žive izvan bilo kakvog sistema vlasti, na margini društva. Njihova glavna aktivnost je da samo mentalno rezoniraju sa kosmološkim principima razvoja duhovnog plana i fizičkog tkiva planete Zemlje i ljudske vrste. Namerno kažem fizičkog tkiva, jer se prve prave promene u lancu kontrole budućih događaja zbivaju na temporalnom nivou kvantne fizike, a potom samo preslikavaju na klasičnu sliku sveta, na onu koju nam svakodnevno servira fiziologija čula. Intuitivno osećam nastajanje novog čovečanstva koje je započeo Tesla.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj