Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poruka žene koja je pobedila bolest: sve se desilo sa razlogom kako bih naučila važnu životnu lekciju

Shvatite da život uvek ima plan za vas. On zna bolje od vas zašto nešto ispunjava, a zašto ne.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Sve se dešava sa razlogom i uvek u pravo vreme.

Ovo je fraza koju mnogi od nas znaju i često ponavljaju, a da li je zaista razumemo?

Da li u najrizičnijim situacijma života možemo da se opustimo i verujemo životu?

Mnogi ljudi kada se suoče sa bolešću su nesrećni, razočarani, osećaju se beznadežno. Ja ih razumem. Godinama sam sebe psovala, žalila se i beskrajno raspravljala o stvarima o kojima nema smisla raspravljati.

Povezane vesti

Onda se javljaju zdravstveniizazovi i mi počinjemo da budemo još više gnevni na sebe, na život, na ceo svet. Tada ne vidimo širu sliku i ne shvatamo da je svaki izazov sam po sebi velikid ar koji donosi važnu životnulekciju.

Prošle su 23 godine otkako mi je dijagnostifikovan dijabetes. Toliko sam ga mrzela i nikako nisam prihvatila. Pitala sam se zašto ja. Bila sam besna dugi niz godina i zamerila sam Bogu što mi je dodelio ovuaj teret. Dugo vremena sam se borila sa zavisnošću od hrane i samouništavanjem, uživajući u prerađenoj hrani, mršaveći naglo i ne menjajući ništa u svojim navikama. Ali posle 18 godina, da tek posle 18 godina, pronašla sam tu zanimljivu vezu.

Napokon sam uvidela vitalnu i pozitivnu stranu dijabetesa. Oduvek sam želela decu. I paralelno sa ovom željom, dugo godina sam bila u različitim partnerskim odnosima. To su bili odnosi koji su bili sve koji su bili sve, samo ne ljubav. Možete li da zamislite da imate decu sa tim muškarcima? Dogodilo bi mi se upravo ono što nikada nisam želela i ne želim. Da sam istovremeno i majka i otac i da svojoj deci neću obezbediti prisustvo oba roditelja, sigurnost i zdravu porodicu. Da li vidite širu sliku? Dijabetes je moj spasitelj, zaštitnik i život me voli. Zahvalna sam što se u to vreme nije dogodilo onako kako sam želela.

Shvatite da život uvek ima plan za vas. On zna bolje od vas zašto nešto ispunjava, a zašto ne. Ne vidimo sve u datom trenutku, iako to neizmerno želimo, ponekad čak i ne tražimo odgovore.

Sada mi je dijabetes prijatelj i više nije smetnja. Sve se to dešava sa razlogom i danas, sa 32 godine, još uvek nemam decu, a želja je još uvek ovde. Ali ja živim sa svešću, "ako hoće, hoće, ako ne bude, biće u redu".

U svakom trenutku je sve u redu. Uverena sam i verujem životu da je tada tako ispravno.

Drugi primer je: Imala sam ginekološku operaciju. Opsežno, bolno i nimalo prijatno iskustvo. Sa dugim oporavkom. Kada sam pomislila da sam se već sve rešila, ubrzo je usledila još jedna operacija. Zahtevnija i prilično opasna, a istovremeno mi je dijagnostifikovan dijagnostikovan rak pankreasa. Pankreas je veoma važna žlezda i ne može se izvršiti transplatacija kao za bilo koji drugi organ.

Nastavak pročiitajte na sledećoj strani!

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj