Um, telo i duša u apsolutnom su blagostanju kada su sjedinjeni sa prirodom, a ruke postaju izvor kreativnosti i snage kada sa njima nešto stvaramo. Na taj način oslobađaju se tokovi pozitivne energije u nama i život dobija jednu sasvim lepšu, drugačiju dimentziju. Baš takav život ima Li Zigi, kineskinja iz provincije Sečuan koja je postala jedna od najpopulatnijih vlogerki.

Ukoliko želite da otkrijete kako nastaje hrana, da saznate nešto novo o baštovanstvu, kuvanju, tkanju, ili vezenju, a uživate i u predivnim predelima prirode, onda će lepa Li Zigi osvojiti vaše srce kao što je učlinila sa milionima žena koje svakodnevno inspiriše. Li Zigi je danas uspešna i srećna žena, ali je imala teško detinjstvo. Kada je bila mala njeni roditelji su se razveli, a nakon očeve smrti maćeha je počela da je maltretira. Na kraju je Li Zigi otišla da živi sa svojim babom i dedom na farmi. Teškoće sa kojima se suočavala učinile su da Li Zigi postane veoma nezavisna i zrela tokom odrastanja, a samim tim je stekla i razne veštine koje su korisne za život na selu.

Kada je njen deda umro, Li Zigi je morala da se preseli u grad i pronađe posao kako bi izdržavala svoju baku i sebe. Međutim, nekoliko godina kasnije njena baka se razbolela i Li Zigi se vratila na farmu da bi brinula o njoj. Razmišljala je kako može da zaradi novac, pa je odlučila da pokrene internet prodavniu. Prvi svideo snimak koji je snimila bio je zapravo reklama za prodavnicu, ali ubrzo su njeni snimci postali planetarno popularni i viralni. Danas njen Youtube kanal ima 15 miliona pratilaca, a neke video snimke pogledalo je čak 6 milijardi ljudi.

Li Zigi pokazuje kako obrađuje baštu, sprema tradiocionalna kineska jela, bavi se obradom odeće, pa čak pravi i nameštaj. U snimcima skoro da uopšte nema teksta, već se čuje zveckanje posuđa, vetar, okopavanje bašte, a u pozadini je meditativna i opuštajuća muzika. Njene video priloge možemo svrstati u opuštajuće ASMR sadržaje, ali ono što je posebno važno naglasiti jeste da Li Zigi na potpuno otvoren način upoznaje planetu sa kineskom tradicijom na selu.

Iako njen život mnogim ženama iz Srbije izgleda kao ostvarenje sna, ovakav način života i rada nikako nije lak, već zahteva celodnevno angažovanje i trud. Sasvim je sigurno da je Li Zigi hrabra žena koja nas zaista može inspirisati - pokrenula je svoj posao, radi ono što voli i od toga izdržava svoju porodicu, a istovremeno motiviše ljude širom sveta i podseća nas koliko je prirodadragocena.

Izvor: Sensa