Irski dramaturg, novinar i pisac DžordžBernardŠo bio je čovek neverovatnog uma i veštog pera, a njegove pouke i danas s emogu proimeniti na razne aspekte života. Dobitnik je Nobelovenagrade za književnost, ali je odbio novčanu nagradu, nakon čega je dobio brojna pisca da novac da drugim ljudima ako mu ne treba. Sarkastično je izjavio: "Alfredu Nobelu se i dalje može oprostiti što je izmislio dinamit. Ali samo neprijatelj ljudskog roda mogao je izmisliti Nobelovu nagradu."

Bio je vegeterijanac, a kada su ga u poznoj starosti pitali kako se oseća, odgovorio je: "Odlično, niko me više ne uznemirava: oni lekari koji su me uplašili da ne mogu da živim bez mesa već su umrli." Preminuo je u 94. godini, a umrlicu koju su novine objavile sam pisac je napisao i uređivao nekoliko godina pre smrti. Tajna njegove dugovečnosti nije samo u ishrani, već i u načinu na koji je posmatrao život!

Uspeo je vrlo vešto da spoji, humor, sarkazam i duboka posmatranja života, a evo samo nekoliko njegovih citata koji to potvrđuju i koje i danas možemo koristiti.

U galeriji ispod pročitajte citate i pouke Džordža Bernarda Šoa!

Sensa / Canva Citati o životu

Izvor: Sensa