Uživajte u rečima poznatog persijskog pesnika i mistika Muhameda Šemsudina Hafiza, koji će doneti sreću u vaš život i probuditi vašu dušu. Delo persijskog pesnika Hafiza iz 14. veka nije samo veoma lepo - ono je i korisno. Hafiz nas može naučiti kako da izvučemo maksimum iz svog života.

Hafiz je jedan je od najomiljenijih pesnika Persije, a i ljudi iz različitih kultura ga smatraju jednim od sedam svetskih književnih čuda. Ralf Valdo Emerson i Johan Volfgang fon Gete su imali isto mišljenje. Kao što je Ralf Valdo Emerson rekao za Hafiza: "Ničeg se ne plaši. Vidi daleko, vidi kroz vreme; takav je jedini čovek koga želim da vidim ili da budem." Emerson je za Hafiza dao čuveni i veličanstveni kompliment: "Hafiz je pesnik za pesnike".

Hafizovim pesmama takođe su se divili različiti poznati ljudi, kao što su Fridrih Niče i Artur Konan Dojl, čiji lik Šerlok Holms citira Hafiza. Garsija Lorka takođe se divio sufijskom pesniku. "Fal-e Hafiz" je drevna tradicija u kojoj čitalac pita Hafiza za savet kada se suoči sa poteškoćom ili u važnom trenutku u njihovom životu - tretirajući Hafizove knjige kao proročanstvo i otvarajući ih sa dubokom željom njihove duše za smernicom.

Pročitajte neke od predivnih i inspirativnih citata Muhameda Šemsudina Hafiza, i u njima pronađite sreću, motivaciju i snagu:

1. Zemlja bi umrla kad bi je sunce prestalo da ljubi.

2. Jer naučio sam da će svako srce dobiti ono za šta se najviše moli.

3. Srca je instrument sa hiljadu žica, koji samo Ljubav ume da svira.

4. Jednom sam pitao pticu, kako to da letiš u ovoj gravitaciji tame? Ona je odgovorila: "Ljubav me podiže".

5. Voleo bih da vam mogu pokazati ... zapanjujuću svetlost tvog sopstvenog bića.

6. Budi dobar prema usnulom srcu. Iznesi ga u prostrana polja svetlosti ... i pusti da diše.

7. Vi ste sami svoja prepreka, uzdignite se iznad sebe.

8. Ono što pričamo postaje kuća u kojoj živimo.

9. Ovo mesto na kome ste trenutno, Bog je zaokružio na mapi za vas.

10. Beži dragi moj, od svega što ne može ojačati tvoja dragocena krila. Beži vraški, draga moja, od svakoga ko bi stavio oštar nož u svetu, nežnu viziju svog predivnog srca.

Izvor: Sensa