"Ova pitanja doživljavam kao najefikasnije oruđe za pronalazak odgovora. To su trenuci u kojima zaista promišljamo o razlogu zbog kog se nalazimo na Zemlji, o stvarima koje u nama pobuđuju najveću snagu i najdublja osećanja. Stvarima koje nam dopuštaju da budemo mi u punom smislu te reči. Stvarima koje su nam suđene. Tokom godina i godina razgovora sa brojnim ljudima koji su pronašli svoj pravi poziv, shvatila sam da postoje tri pitanja koja otkrivaju živite li svoju istinsku prirodu", kaže Opra Vinfri na svojoj stranici O, The Oprah Magazine.

Kakva osećanja u vama budi vaš posao?

Kada volite ono što radite, osećate entuzijazam i uzbuđenje. Osećate kako dajete i primate poštovanje i priznanje za svoj trud. Jednostavno se osećate dobro.
"Kada razmišljam o ovom pitanju, setim se sebe dok sam bila nervozna novinska reporterka. Ali, onda je stigao dan kada sam bila suvoditeljka svoje prve emisije u sklopu emisije People are talking u Baltimoru. Imala sam osećaj kao da sam napokon na vlastitom terenu. To nije bilo zato što je razgovor sa sagovornikom bio spektakularan – moj prvi gost bio je čovek koji prodaje sladoled i pričao je o svojim omiljenim ukusima – već zato što sam osećala da sam napokon tačno tamo gde treba da budem", priča Opra.

Utiče li pozitivno na druge?

Sve što vas čini snažnima, povezanima i u skladu sa svojom prirodom, jednako utiče i na druge kada se deli – bilo da pečete pitu, smišljate plesne korake ili savetujete prijateljicu. Vaš poziv nikada nije usmeren samo na vas.

Postaju li vibracije vašeg života glasnije i snažnije?

Kada se bavite poslom koji je kao stvoren za vas, osećate se budno, živo i spremni ste da odigrate ključnu ulogu u svetu. Kada drugi primete svetlost koja zrači iz vas, dobiće inspiraciju da pronađu svoju.

Izvor: Sensa.hr