Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Anita Murđani: od bolesti do ponovnog rođenja

Da li se svako od nas rađa sa lekcijom koju treba da nauči? Možda je ona samo jedna ali svi do nje dolazimo na drugačiji način. Taj životni nauk je u stvari: kako voleti sebe...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Slučajnost ili ne, ljudi i ideje uvek dođu do nas u pravom momentu. U trenutku kad možemo da ih prepoznamo i shvatimo njihovu vrednost ili kada možemo da prepoznamo svoju vrednost. Tako se desilo i sa knjigom "Potpuno isceljenje" autorke Anite Murđani.

U momentu kada sam pregledala stranice te knjige, još nije bio odabran naslov prevoda, a knjige nije ni bilo u knjižarama. Brzo sam preletela preko priče o njenom iskustvu bliske smrti i uvidima koje je stekla tokom godina duhovne i fizičke transformacije. Poslednje poglavlje knjige je govorilo o životu koji se živi iz ljubavi, a ne iz straha i budući da je to za mene lično bio momenat u kome se moj život odvijao iz straha, prestala sam da čitam.

Ogledalo je suviše jasno prikazivalo ono što nisam bila spremna da vidim ni da uradim. Nakon par meseci knjiga me je ponovo pronašla i odjednom je sve postalo jasno. Redovi su ispisivali poruke koje sam mogla da prepoznam. Traganje za ljubavlju, potvrdom spolja i priznanjem naše ličnosti po pravilu će se završiti neuspehom i frustracijom koja će se u najgorem slučaju manifestovati i kao bolest jer trik upravo i jeste shvatanje da je sve što nam je potrebno već tu, u nama.

Za Anitu Murđani je taj put samorealizacije bio ispunjen bolešću i patnjom, a zatim, kao i u svakoj transformaciji, smrću i ponovnim rođenjem. U njenom slučaju ova poslednja dva nisu bili simbolični činovi već stvarni događaji koji su iz temelja promenili njen svet. Nakon svega što je prošla i videla i što je najvažnije osetila, suptilne poruke i migovi kosmičke inteligencije uputili su je da o svom iskustvu napiše knjigu i podeli svoje inspirativno iskustvo sa drugima tragačima za smislom.

Čuveni Vejn Dajer je u Anitinoj priči pronašao poruku za kojom je i sam tragao i bio je potpuno rešen da se njeno iskustvo otvori ka drugima posredstvom Hey House izdanja. Prvo poglavlje Anitine knjige zapravo nosi naziv "Dan kada sam umrla", ali svakom ko bude čuo njenu priču biće jasno da je to zapravo dan rođenja. Nakon četiri godine strahovite borbe sa Hočkinsovim limfomom, Anitino telo više jednostavno nije moglo da izdrži.

12 saveta ponovo rođene: Anita Moorjani pobedila je karcinom i otkrila ključ srećnog života...

Jedno jutro su je dovezli u bolnicu oslabljenu, iscrpljenu i opustošenog tela i jedino što je preostalo jeste da se konstatuje da joj je u najboljem slučaju preostalo još par sati života. U stanju duboke kome provela je narednih 30 sati, a ono što se događalo tada i kasnije postalo je predmet Anitine knjige i njenih predavanja. Ova priča bi možda bila samo jedna u nizu onih koje nam govore o polju bezuslovne ljubavi koje nas obuzima i čiji smo deo, o dragim dušama koje nam pomažu i teše nas.

Međutim, Anitini uvidi su joj omogućili da potpuno transformiše svoj život u novi život i da se na iznenađenje lekara potpuno oporavi od bolesti koja ju je ubila. U stanju u kome njena svest počinje da se širi, da izlazi iz ovoga što mi spoznajemo kao materijalnu realnost, Anita napokon razume da su mogućnosti beskrajne, da su osećanja jedini jezik kojim mi možemo da razgovaramo jer on zapravo upravlja našim životima.

U toj sažetosti mogućih realnosti, u tački gde su smrt i život jedno, postaje joj jasno da bolest nije kazna niti loša karma već manifestacija njene energije okrenute ka unutra umesto ka spolja. Nakon buđenja iz kome, njeno telo doživljava čudesnu transformaciju i isceljenje koje postaje predmet interesovanja mnogih onkologa i naučnih istraživanja.

Anita sada ispunjava ono za šta zna da je njena svrha: pomaže drugima da steknu dragocene uvide o moći i slobodi, ljubavi i davanju jer kroz negovanje sopstvenog bića mi dolazimo do ljubavi prema drugima.

Svima nam je dobro poznata priča koja opstaje u svim vremenima i u različitim kulturama da je duševna i fizička patnja polje na kome žanjemo svoje duhovne blagoslove.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj