Mnogi muškarci kada se zaljube pokušavaju da prikriju to osećanje, ali jedna stvar ih uvke odaje. Svaki čovek ima svoje posebne navike, vrline, mane i karakteristike, samim tim se svako tokom zaljubljenosti ponaša drugačije.

Međutim, zaljubljenost kod svakog muškarca se primećuje u očima. Potrebno je da obratite pažnju na trajanje pogleda - ukoliko vas pogleda u oči na pet sekundi i okrene se, moguće je da ne postoji značajna zaljubljenost i potreba za bliskosti, pokazuju istraživanja.

Ukoliko ne skrene pogled osam sekundi ili duže, definitivno je zaljubljen! Galina Kotikova, psiholog to objašnjava na sledeći način: "Fronalni deo mozga pravi analizu za sve oko sebe, izvodi zaključke, proučava, dugo gleda. Ako ga ne zanima ozbiljna veza, onda će ovo biti procenjivački pogled."

Ako vas muškarac dugo gleda u oči, moguće je da misli: "Ovo je prava osoba za mene!" Ako pogled luta oko va, to može signalizovati da nije spreman na dugoročnu vezu. Zaljubljeni muškarac ne vidi mane u ženi. On jednostavno isključuje deo mozga zadužen za "ocenjivanje ljudi". Dakle, ako čovek ne kritikuje, onda se zaljubio!

Psiholog Galina Kotikova radila je na ovom ispitivanju i otkrila: "On u njoj vidi najbolje, najlepše, štiti je i uopšte ne vidi nikakve nedostatke."

Još neki znakovi su da će zaljubljeni muškarac želeti da vas uhvati za ruku, postaje emotivniji. Od romantičnih osećanja u krvi, količina serotonina se povećava, pa i tiha osoba može pokazati živost.

Ovo je dokaz da su oči ogledalo duše!

Izvor: Sensa