Šta znači kada su partneri intimno ili seksualno kompatibilni?

Neki veruju da je osnova kompatibilnosti partnera psihologija odnosa, sa druge strane, mnogi smatraju da to podrazumeva određene tehnike, želje i intuitivni odnos. Pa ipak, mnogi naučnici se slažu da su za intimnu ili seksualnu kompatibilnosti potrebne 2 stvari:

1. Kompatibilnost između partnera je nemoguća kada jedna strana kategorički ne prepoznaje želje druge.

Ponekad i devojke žele brzu i strastvenu ljubav bez dugih predigra, baš kao i muškarci. Međutim, mora se shvatiti da je reč "ponekad" ključna u ovoj situaciji. Ako se partner bavi zadovoljavanjem samo sopstvenih hirova, treba razmisliti da li odnos uopšte ima potencijal. Kada partner misli na sebe i ne poštuje potrebe svoje partnerke, to je dobar razlog da kažete "zbogom".

Za seksualnu kompatibilnost neophodno je da razumete želje druge strane i da između dva tipa želja pronađete balans. Važno je da zadovoljstvo bude obostrano!

2. Razlika u ličnim bioritmovima velika je prepreka na putu ka intimnoj kompatibilnosti

Jedan partner želi ljubav i pažnju, dok drugi samo želi da spava. Ako vam je veza važna, onda treba da tražite optimalno doba dana kada su oba partnera raspoložena, imaju energije i želju. Vaši satovi i želje se moraju poklapati kako biste bili kompatibilni.

Izvor: Sensa