Zdrava komunikacija u ljubavnim odnosima je neophodna kako bi se veza razvijala, a ljubav cvetala. Mnogi parovi zanmeruju važnost pričanja o vlastitim osećanjima. Ono što je skriveno u vašem srcu treba pretvoriti u reči - fraze koje mogui poput magičnog štapića podstaći bliskost i osećaj da pripadate nekome ko vas zaista zaslužuje.

Jedna od najvećih i toksičnih zabluda jeste to da muškarci ne vole i ne žele da pričaju o emocijama. I njima je, kao i svima zapravo, potrebna podrška, motivacija, ohrabrenje, iskazivanje ljubavi... Otkrivamo koje 3 rečenice muškarac želi da čuje od voljene žene:

1. "Kako se osećaš?"

Na ovaj način pokazujete da ste zainteresovani za njegova osećanja, da vam je stalo da znate kakvo je njegovo unutrašnje stanje. A iz ovoga slede pitanja - Mogu li ti nekako pomoći?; Šta mogu učiniti da se osećaš bolje?; Da li želiš više da popričamo o tome?; Šta bi te učinilo srećnijim? Uz ove rečenice možete mu saopštiti i da ste tu uz njega, da želite zajedno da budete srećni i da ste spremni da saslušate.

2. "Podržavam te!"

Pokažite partneru da ga podržavate na putu ostvarenja njegovih snova. Istaknite da ste ponosni na njega, da verujete u njegove sposobnosti, da ste spremni da ga podržite i pomognete, da ste njegov vetar u leđa. Partneri koji se međusobno podržavaju i podstiču jedno drugo na razvoj, svakako imaju više šansi da ostanu zajedno i usavrđe njihov odnos.

3. "Želim te!"

Svako voli da čuje da je poželjan i voljen, da se dopada voljenoj osobi. U dugim vezama nažalost ova potreba da govorimo o emocijama i privlačnosti često opada. Izbegnite taj propust i recita partneru da vas privlači, pričajte o svojim emocijama, strastima, potrebama, željama... Na ovaj način poboljšavate emotivni i seksualni aspekt vaše veze.

Izvor: Sensa