Ljubav je misija kojoj težimo celog života. Mi smo bića koja vole i žele da budu voljena. Ali šta kada je ljubav neuzvraćena? Šta kada nas osoba koju smo voleli slomi srce na hiljadu delova i razočara nas? Ovo je priča o ženi koja je odgovor na svoju patnju i dileme našla na Tibetu, u jednom savetu Dalaj Lame.

Nakon što je muž ostavio i otišao od nje, rekao joj da je više ne voli, njen život je postao oluja. Više se nije smejala, patila je, u sebi je nosila nemir. Nakon mnogo razgovora sa prijateljima, traganja za odgovorima, osećaja krivice i nemoći, odlučila je odgovor da pronađe na Tibetu.

Kada se srela sa Dalaj Lamom upitala ga je: "Šta da radim? Ceo svet mi se ruši. Srce mi je slomljeno na hiljadu delova, patim, boli me. Muž je prestao da me voli i otišao je od mene. Nemam više nikakvu volju za životom".

Jednostavan, a tako moćan i lekovit odgvor Dalaj Lame je iznenadio:

"Ono što je zastarelo ne može se više oživeti. Ne treba da se boriš za muža. Bori se za sebe, za svoj mir i za spokoj u tvojoj duši. Ne zadžavaj onog koji odlazi od tebe, ne teraj onog koji dolazi tebi".

Na drugom kraju sveta, ova žena je naučila moćnu životnu lekciju - Ne gledaj dugo u zatvorena vrata, jer nećeš videti da su se nova otvorila. Često živimo u navikama, plašimo se da izađemo iz zone komfora, prepuštamo se toliko nekom odnosu da gubimo sebe. Kada nas neko povredi ili napusti, fokusiramo se samo na to, umesto da vidimo da je pred nama nov život, možda lepši, zanimljiviji, boggatiji.

Ne gledajte u osobu koja odlazi, jer možda nećete videti osobu koja vam dolazi, i koja vam može pružiti pravu ljubav kakvu zaslužujete. Zapamtite to!

Izvor: Sensa