Koliko ste se puta osetili nesigurno u sebe i svoje sposobnosti? Mislili da niste dovoljno dobri, spretni, da nešto ne umete? Možda je ove vaše strahove pothranjivao i podsticao partner? Možda želi da se oseaćte loše, nesigurno, da sumnjate u sebe? Evo na koje sve načine partner može da podriva vaše samopoštovanje i samopouzdanje. Ako primetite takvo ponašanje, razmislite zbog čega ostajete u takvoj nezdravoj vezi u kojoj nema ljubavi već samo manipulacije.

1. Raspravlja se s vama pred drugima

Umesto da sačeka da ostanete sami, voli da vam prigovara pred drugima kako nešto niste dobro uradili, kako niste u pravu, možda čak i da vas ismeva.

2. Guši vaš entuzijazam

Na primer, srećni ste zbog nečega, ali on uvek ističe zašto ne bi trebalo da budete, uvek se fokusira na negativno, govori vam kako nešto ne možete, kako nećete uspeti…

3. Prekida vas dok govorite

Kada pokušate da izrazite svoje mišljenje ili samo nešto kažete, on vas često prekida. To pokazuje da mu uopšte nije stalo do vašeg mišljenja. da to što kažete uopšte nije važno. Takođe, nikada se ne izvinjava.

4. Stalno govori "rekao sam ti."

Njega nije briga da li će svojim rečima ili ponašanjem povrediti vaša osećanja. On želi da budete neuspešni, da se osećate kao da ništa ne možete da uradite kako treba...Kada pogrešite ili se zbog nečega osećate loše, uvek vas počasti svojom frazom „rekao sam ti“…

5. Stalno vas gleda s neodobravanjem

Bilo da pričate o o svojim ciljevima, željama, planovima ili o bilo kojoj svakodnevnoj temi, u pogledu možete da mu pročitate da vas gleda s omalovažavanjem i podsmehom.

Izvor: Sensa