Svaka promena godišnjeg doba podstiče i nas na promenu - sreća je kada živimo u harmoniji i skladu sa prirodom. U prelaznim periodima i tokovi naših života se menjaju, a da li će promene biti pozitivne, zavisi od vas, magičnih bića koji znaju da sve zavisi od misli, percepcije i načina na koji posmatramo život u sebi, i van sebe.

Šarena jesen može nam doneti more mogućnosti za pozitivnu promenu. Uprkos padu temperature i kišovitim danima, ovo je savršeno vreme da se posvetite sebi i radite na svom mentalnom zdravlju, razvoju, energiji.

Otkrivamo koje 4 stvari treba da uradite tokom jeseni, odnosno pre zime, kako bi vam decembar, januar i februar bili ispunjeni srećom i lepom energijom:

1. Oslobodite se dugova - Ovde se ne radi samo o finansijskim dugovima, mada je značajno da se i njih rešite. Potrebno je da se oslobodite i dugova, tereta iz prošlosti, prema određenim ljudima i iskustvima. Važno je da se posvetite i obećanjima koja ste dali i osvestite koja niste mogli da ispunite i zašto. Ne vucite sa sobom nikakve dugove u novu sezonu, očistite karmu i imaćete više prostora tokom zime za doživljaj novih, boljih i lepših iskustava.

2. Planirajte, ali bez prevelikih očekivanja i opterećenja - Mnogi tokom jeseni mogu imati problema sa motivacijom, ali ne dozvolite da vas to spreči da napravite planove za nove životne pobede. Napravite dnevnik svojih planova i ciljeva. Ne morate svaki dan detaljno pisati, ali navedite bar nekoliko i napravite malu pripremu za njihovo ostvarenje. Iiiiii AKCIJA!

3. Više svetlosti - Tokom jeseni dan počinje da traje kraće, pa je važno da iskoristite koliko je više moguće dnevnog osvetljenja. Pauzu na poslu provedite tako što ćete ručati na otvorenom, tokom vikenda šetajte, čak iako pada kiša. Slušajte njene kapi, osvestite taj zvuk, njihovu težinu - neka to bude meditacija u hodu. Pojedini bioenergičari smatraju da se aura može očistiti kada pokisnete. Obezbedite u svom domu i radnom prostoru što više osvetljenja. Ovo će vam pomoći da imate više energije i da ne budete pospani.

4. Oslobodite se višak stvari - Pokvarene stvari u domu popravite, napravite veliku reorganizaciju, a sve što je nekorisno, staro, vezuje vas za lošu energiju, donirajte ili odbacite. Oslobodite svoj dom od nepotrebnog i možete uneti neke nove stvari koje obnavljaju energiju. Neka prostor bude slobodan i rasterećen, baš kao i vi.

Izvor: Sensa