Kada se u životu dogode velike promene koje nam uzdrmaju tlo, a mi smo već u određenim sferama života "pustili korenje", nalazimo se zapravo na raskrsnici života. Iako ta neizvesnost i preokret mogu delovati zastrašujuće, možda se baš u njima kraje vaša životna misija, sva lepota življenja kojoj težite.

Ne zaboravite - "Promena se dešava u trenu. To se dešava onog trenutka kada odlučite da se promenite." Možda to niste osvestili, ali podsvesno ste žudeli za promenom posla, ljubavnog partnera, mesta stanovanja, promenom nekih svojih navika... A onda vas je život doveo baš tamo gde ste intuitivno sebe i želeli da dovedete - do raskrsnice. Pitanje je - šta onda?

Kada se nađemo na životnoj raskrsnici najvažnije je d apronađemo motivaciju, a to možete najpre postići sa sledećih 5 jendostavnih, a magičnih reči:

1. Cilj - U ovakvoj situaciji najvažnije je da se fokusirate na svoj cilj - da razumete svoje prioritete i svrhu u životu. Neka cilj bude vodilja ka vašem ostvarenju snova, svetiljka koja vam pomaže da odaberete pravi put.

2. Saznanje - Promene mogu biti teške, ali šansa da naučite nešto novo daće vam razlog da rastete i menjate se. Ovo može biti nešto tako jednostavno kao što je vožnja na posao drugom rutom ili prijava za časove gitare.

3. Izazov - Iako ne želimo da nas život testira, izazovi mogu biti magični, jer izvlače ono najbolje iz nas. Kada se suočite sa izazovom, možete osvestiti svoju snagu i shvatiti koliko zapravo možete - puno više nego što ste od sebe i očekivali.

4. Intuicija - Nikada ne znamo gde nas čeka sreća, ali možemo da osetimo toi iznutra. Magičan osećaj u stomaku nam može pomoći da odaberemo gde želimo da idemo, a šta hoćemo da izbegnemo. Intuicija može postati vaše sredstvo da krenete tamo gde vaše biće zaista želi i zaslužuje da bude.

5. Sloboda - Sloboda vas oslobađa da sanjate i zamišljate i stvarate. Izbor je na vama kuda ćete krenuti, šta ćete izabreti - ta dragocena sloboda je mogućnost da stvorite život kakav želite. Izaberite da se oslobodite od stresa, negativnosti, starih rana, a birajte da slobodno, bez limita, stvorite najbolju verziju sebe ikada!

Izvor: Sensa