Život nam često deluje tako komplikovano, ali pravila u kojem igrate na sreću, razvoj i uspeh su jednostavna. U nama mogu biti bokade koje nas sprečavaju da se razvijamo, živimo kako želimo, a ponekad je potrebno samo da osvestimo i kažemo "Ja to ne želim" ili jednostavno izgovorimo "Ne".

Iako zvuči jednostavno, ova pravila može biti teško primeniti u praksi. Ipak, vežbom se sve postiže, pa primenite sledeća pravila od 2 minuta u raznim situacijama, od ljubavi, novca, sreće, i živećete lakše, jednostavnije i srećnije. Razmislite o svakom bar 2 minuta i videćete da deluje motivišuće.

"Ja nisam srećan" - onda promenite nešto u svom životu.  

"Šta da promenim?" -  Bilo šta. Izaberite za sad samo jednu stvar i počnite. Udahnite duboko. Pokušajte prvo da promenite ono što možete da kontrolišete.

"Možda ću biti srećniji ako budem imao više novca?" -  Da, ali samo donekle. Ne dozvolite da vas nedostatak nečega drži u negativnim mislima i neprijattnim osećanjima. zahvalite na onome što imate i nastavite da gradite za ono što želite. Sreća ne dolazi sa nečim što se ostavruje, ona je ovde i sada.

"Da li postoji nešto važnije od novca?" -  Vreme koje provodimo sa onima koje volimo. Vreme koje trošimo na ono što nam je važno. Ne zaboravite da se izgubljeno vreme ne može vratiti, dok se dugovi mogu otplatiti.

"Nemam vremena ni za šta." - Možda su vaši prioriteti su pogrešni. Uradite manje. Recite "ne" češće.

"Ali moram to da uradim..." -  Ako ne želite da odmah odgovorite "O, da!" na neku ponudu, bolje je reći "Ne". Hajde da zamenimo "moram" sa "želim".

"Ali x osoba bi mogla da se uvredi ako kažem "ne" -  To je nije vaša stvar. Bolje je odbiti nego ići negde protiv svoje volje. Ljudi koji vas zaista cene i vole će to razumeti.

"Ali sada nije pravo vreme." -  Neće biti pravog trenutka. Ako uvek čekate na to, postoji rizik da ćete stajati u mestu. Onda ćete sebi zameriti što niste počeli ranije. Aktivirajte se odmah i to će vas motivisati da nastavite napred.

"Kako ostaviti dobar prvi utisak?" -  Pogledajte osobu u oči, nasmejte se, govorite polako, budite sigurni u sebe i nikada se ne pretvarajte da ste neko ko niste.

"Da li da pozovem osobu na sastanak?" - Da.

"Ali šta ako me odbije?" -  Nećete ništa izgubiti, ali nećete požaliti što niste pokušali.

"Ali šta ako nikada ne upoznam nekog boljeg?" - Šta ako upoznaš nekog mnogo, mnogo boljeg? Ostajanje u lošem odnosu zbog straha od usamljenosti samo pogoršava stvari.

"Ostavljena sam i srce mi je slomljeno." -  Ali i dalje kuca i uskoro će biti spremno ponovo da voli. Dakle, nije sve izgubljeno.

"Ja to ne mogu." -  Ne dozvoljavajte da vas ovakve misli ograničavaju. Ne možete da znate da li nešto ne možete dok to ne pokušate.

"Kada treba da počnem?" -  Odmah.

Izvor: Sensa