Komunikacija u vezi je neophodna za srećan i zdrav partnerski odnos. Ne bi trebalo da očekujemo od muškarca da čita naše misli, već da kažemo kako se osećamo, šta želimo i očekujemo, a šta je ono što nam ne odgovara. Kroz miran i zdrav razgovor gradi se veza, upoznajete jedno drugo bolje, razvijate odnos, svesni i svojih i partnerovih potreba i emocija.

Donosimo vam 4 magične reči za vezu koje često zaboravimo da izgovorimo:

1. "Hvala" - Zahvalnost je ključna za srećan život, pa tako i za radosne ljubavne odnose. Reč hvala pokazuje da ste zahvalni osobi za ono što radi za vas. Zahvalnost šalje dobre vibracije i pruža prostor za unapređenje odnosa.

2. "Izvini" - Svako od nas često pravi greške, ali kada pogrešite, izvinjenje je znak snažnog karaktera. Kada preuzimate odgovornost za svoje postupke, smanjujete rizik od svađa, pokazujete da ste zreli i spremni da promenite neke negativne stvari zarad poboljšanja veze.

3. "Nas dvoje" - Partnerstvo u kojem oba partnera rade kao tim može prebroditi sve oluje. Probleme rešavaju zajednički jer ih vide kao zajedničke - čak i ako se tiču samo jednog. Ako partner ima problema na poslu, svakako će on morati sam da ih reši, ali savet, mogućnost da ga saslušate i podržite, već je izuzetno vredna pomoć. Kada oizgovorite MI, pokazujete da ste zajednica, dvoje čija srca kucaju istim ritmom.

4. "Osećam se" - Razmišljanje o sebi i pričanje o sebi nije egoistično, to je osnova za uspešan razgovor. Samo ako znate da kažete šta osećate, šta vas ljuti ili raduje, vaš partner će takođe moći da vas razume i oseća bliskost. Dakle: slušajte sebe, zabeležite svoja osećanja i podelite ih sa partnerom. Recite mu kada ste tužni, a posebno kada ga volite.

Izvor: Sensa