Iako mnogi smatraju da je u 21. veku iščezla magična platonska ljubav, istina je da tako duboki emotivni i iskreni odnosi u kojima srca vibriraju na posebnoj frekvenciji zaista postoje. Platonska ljubav je puna snažnih emocija, podseća na dečiju povezanost, a erotska i ljubavna želja nisu dominantne. Platonska ljubav se često može naći između prijatelja, a pojedine osobe smatraju da je platonska, jedan od najčistijih oblika ljubavi.

Platon je definisao ovu vrstu ljubavi kao nešto što prevazilazi lično sopstvo kada osećate ljubav izvan razumevanja. Ljubav, o kojoj je Platon govorio, bila je ona koja izvlači najbolje iz oba čoveka. Platonska ljubav nije usmerena na ispunjavanje telesnih potreba i nije usredsređena na požudu.

Kako da prepoznate kada vas neko voli i vi njega volite na ovaj način? Sledećih 9 znakova ukazuju da ste pronašli svoju platonsku srodnu dušu:

1. Uvek imate teme za diskusiju - Jedan od znakova platonske ljubavi je spontanost vašeg razgovora i obilje tema. Uvek imate o čemu da razgovarate sa svojom platonskom srodnom dušom i vaši razgovori su prijatni, značajni i znače vam. Ništa nije previše glupo da bi se iznelo ili nebitno da bi se podelilo. Vi uživate u deljenju kao što oni uživaju u slušanju.

2. Tišina je prijatna - Još jedan važan znak da ste pronašli platonsku srodnu dušu je koliko jeste da ne morate stalno da tražite teme za razgovor već vam tišina prija. Čak i kada vas okružuje potpuan tišina možete mirno da sedite i uživate sa svojom platonskom srodnom dušom.

3. Znate šta će vam reći - Platonska veza partnera je jaka i često postoji telepatska povezanost. Poznajete dušu ovih ljudi tako da lako možete da naslutite šta će reći, učiniti, kako će se u određenim situacijama postaviti. Mogućnost da predvidite njihove reakcije i izbore govori o tome koliko se dobro poznajete.

4. Ne želite da je menjate - Možda nam se ne sviđaju sve stvari koje naša platonska srodna duša radi, ali ne pokušavate da je promenimo.Želite da ostane svoja, potpuno autentična i često njihove nesavršenosti smatramo simpatičnim.

5. Prihvatanje je bezuslovno - I vi osećate da vas ova osoba prihvata baš takve kakvi jeste. Pred njom nemate potrebe da se pretvarate, da se pravite da ste neko drugi, ostajete svoji i osećate se udobno u ovom odnosu.

6. Nedostaju vam kada nisu u blizini - Ovo je osoba sa kojom imate sjajnu i neraskidavu vezu, neko ko vas razume, nikada vas ne oduđuje, prihvata vas, voli i daje vam pažnju. Kada nije pored vas, osećate kako vam nedostaje.

7. Tačno znate kako da podržavate jedni druge - Izgleda da znaju kako razmišljate i razumeju kako je biti tako dobro na svom mestu; uvek mogu pronaći prave reči ohrabrenja. Ovo je osoba koja će vas naesmejati, podržati i pružiti vam ljubav za koju osećate da je bezuslovna.

8. Pojavila se kada ste je najmanje očekivali - Platonske veze duša mogu biti moćan katalizator razvoja. To je duša koju ste trebali da sretnete, pojavljuje se u pravo vreme i na pravom mestu i odmah osećate povezanost.

Izvor: Sensa