Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

9 STVARI KOJE TREBA DA IZGOVORITE PRED OGLEDALOM: Magičan alat pomaže da promenite svoj život i stvarnost

Evo nekoliko primera afirmacija koje možete da izgovorite ujutru ispred ogledala - podižu samopouzdanje, menjaju stvarnost i pozitivno utiču na vaš život!

 Tehnika sa ogledalom. Izvor: Shutterstock

"Svako jutro nakon buđenja doživljavam vrhunsko zadovoljstvo: zato što sam Salvador Dali, i pitam se, začuđen, šta će on danas učiniti veličanstvenim, taj Salvador Dali." - govorio je poznati umetnik.

Šta vi ujutru vidite u odrazu ogledala? Da li je pred vama nasmejana i samopouzdana osoba ili neko na kome primećujete samo nedostatke, mane, nesigurna ličnost? Ogledalo nije tu samo da bismo proveravali svoj izgled, već može da pruži i sjajan uvid u naše unutrašnje stanje i da nas podstakne da se bolje povežemo sa sobom.

Ogledalo je odličan alat za samorefleksiju i izgradnju samopouzdanja. Jedna knjiga o samopomoći, "Magija verovanja" , od Kloda Bristola, detaljno razmatra ovu tehniku. U knjizi je objašnjeno kako su mnogi veliki govornici, glumci i državnici koristili su tehniku ogledala.

Tehnika zahteva da stanete pred veliko ogledalo da biste videli svoje lice i gornji deo tela. Gledajući u svoje oči, verbalizujete i govorite naglas ko biste želeli da budete, ili šta želite da imate ili radite. Dok se gledate u ogledalo, ohrabrujete se i menjate način na koji razmišljate o sebi. Ovo je i sjajna vežba za samopouzdanje.

Zato ne zaboravite da sebe svakog jutra podsetite na sopstvene snage, samopouzdanja i sposobnosti. Evo nekoliko primera afirmacija koje možete da izgovorite ujutru ispred ogledala:

  1. Verujem u svoje sposobnosti i sebe.
  2. Mogu se snagom suočiti sa ovim danom i njegovim izazovima.
  3. Otpuštam voje strahove, anksioznost i negativne misli.
  4. Ja sam ispunjen nadom.
  5. Verujem svom stomaku i sledim svoje srce i intuiciju.
  6. Preuzimam vlasništvo nad svojim uspesima i neuspesima.
  7. Pokazujem saosećanje prema drugima i sebi.
  8. Ne dozvoljavam drugima da me obeshrabre u ostvarenju mojih ciljeva.
  9. Imam sve što je potrebno za uspeh i samopouzdanje.

Izvor: Sensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj