Brak bez ljubavi ne znači nužno brak u kome je ljubav zamenjena mržnjom. Umesto toga, to je češće brak u kome je ljubav jednostavno prestala da postoji, zamenjena sterilnim osećajem rutine. Ovo je faza u kojoj vaš suživot liči na život dvoje cimera. Što je još gore, parovi zaglavljeni u ovoj fazi bez ljubavi često ostaju tamo jer je alternativa previše bolna za razmatranje.

„Brak bez ljubavi je brak u kojem smo više iz nužde nego iz zadovoljstva ili želje“, kaže trenerica veza Džena Ponaman. „Ovakav brak se održava iz straha; strah od neuspeha, strah od potrebe da se počne ispočetka, strah od usamljenosti .'

Nepotrebno je reći da ako strah pokreće vaš brak, onda je sam brak u ozbiljnoj nevolji.

Evo 4 suptilna znaka da ste u braku gde ljubav bledi:

1. Niste zainteresovani za aktivnosti vašeg partnera

Ako ste izgubili interesovanje za ono što vaš partner radi ili šta ga zanima, verovatno je da je nestala međusobna pažnja i briga.

2. Nedostatak zajedničkih ciljeva i interesovanja

Ako sa partnerom više nemate zajedničke ciljeve i interesovanja, ali primetite da idete u različitim pravcima, to može biti znak da ste emocionalno udaljeni.

3. Vaš partner vam više nije privlačan

Ako vam se partner više ne čini privlačnim ili ste izgubili želju da promenite ili učinite nešto drugačije, ljubav i strast nestaju u vašem braku.

4. Partneru počinjete da zamerate i zbog najsitnijih stvari.

Ako je vaš brak pun čestih svađa posle kojih ne tražite rešenje, više ne poštujete odnos koji ste stvorili.

Važno je napomenuti da se svaki brak suočava sa određenim izazovima tokom vremena – ako primetite ove znakove u svom braku, otvoreno razgovarajte sa partnerom ili razmislite o traženju stručne pomoći kako biste zajedno radili na rešenju.

Izvor: Sensa.hr

BONUS VIDEO:

pravila u braku tiktok/@bmcpher