Svačija ljubavna priča je drugačija. Da li je naš odnos harmoničan ili ide ka neusklađenosti, nemiru i bolu? Neophodno je da primetimo momenat kada veza kreće da bude disfunkcionalna kako bismo okrenuli kormilo i potražili ono što zaista zaslužujemo. Ovo su 5 znakova da možda tražite ljubav na pogrešnom mestu.

1. Tišina govori glasnije od reči

Tišina je počela da se manje oseća kao međusobno razumevanje, a više kao ogromni ponor emocionalne nepovezanosti. Umesto bezbrižnog osećaja topline, ispunjeni ste napetošću i tenzijom. Nekada je tišina za vas predstavljala mir, a sada apsolutnu hladnoću dvoje stranaca. Ako se tako osećate možda ste odabrali pogrešnu osobu.

2. Stvarate imaginarnu sliku sreće koju ne živite

Kada se prepustite sanjarenju manje razmišljate o savršenim trenucima iz prošlosti, a više se posvećujete idealizovanjem partnera i vašeg odnosa sa njim. Umesto da živite istinske trenutke povezanosti i spontanosti, vi u mislima kreirate romantizovanu verziju vašeg odnosa, pokušavajući da premostite sve veći jaz između snova i stvarnosti. Kao da pokušavate da prefarbate pukotine, nadajući se da će magično nestati.

3. Intuicija vas upozorava

Intuicija je naš kompas na osnovu kojeg donosimo odluke. Ukoliko nije reč o prolaznom osećaju nesigurnostiveć dobijate konstantno signale sumnje i nelagode, to znači da nešto nije u redu i da treba da se preispitate u kakvom odnosu se nalazite.

4. Konstantno tražite potvrdu vaše vrednosti

Kada se nalazite u zdravoj vezi gde ljubav i harmonija preovladavaju, stvara vam se osećaj sigurnosti i ušuškanosti. Međutim, ako ste počeli da se osećate nedovoljno cenjeno, zapostavljeno, često tražite potvrdu drugih za vaše reči i akcije, onda vam to govori da niste na pravom mestu.

5. Budućnost vam se čini maglovitom

Kada razmišljate o budućnosti, umesto da imate jasnu viziju puta ispunjenog zajedničkim snovima i težnjama, osećate se neizvesno, kao da ste u magli. Razgovori o budućnosti se izbegavaju ili dovode do nesuglasica. Kada slika partnerskog života više liči na trnoviti lavirint nego na hodanje čistom stazom, to je možda znak da niste na istoj strani i da imate drugačije težnje i poglede na život.

Saznajte zašto se parovi najčešće razvode.

 Izvor: Sensa

BONUS VIDEO:

OVO SU TRI RAZLOGA ZBOG KOJIH PUCAJU BRAKOVI U SRBIJI: Mladi su narcisoidni, ne žele da se potčine ni partneru, NI DETETU Kurir TV