Ljubav je naš pokretač i smisao života. Najbitnija ljubav koju moramo svi da osetimo je ljubav prema sebi, kako bi mogli ostalima da je pružimo, kao i da je primimo. U toku svog životnog puta, često nam se dešava da se nađemo pred raznim izazovima, iskušenjima, prekidanju i obnavljanju odnosa.

Period koji je jako važan za nas je onaj deo života koji smo proveli sami, jer nas on najviše oblikuje i definiše. Tada sazrevamo i spremni smo da gradimo dalje odnose sa drugima. Postoje načini kako da privučete partnersku ljubav. Otkrivamo vam 9 signala koji pokazuju da ćete pronaći pravu ljubav.

1) Neočekivana osećanja

Znate onaj lepršavi osećaj koji vam se javlja u stomaku kada pomislite na nekoga posebnog? To nije samo kliše, to je pravi fiziološki odgovor na iščekivanje ljubavi. Ako intezivno osećate nestrpljivost i leptiriće, to bi mogao da bude znak da je ljubav na horizontu. Ovakva osećanja ukazuju na nešto više, kao što je ljubav na pomolu.

2) Niz "slučajnih" susreta

Da li ste ikada imali jedan od onih trenutaka kada vam se čini da se sve poklapa? Gde se osećate kao da vas univerzum gura u određenom pravcu? Trenutak kada se u isto vreme na istom mestu sretnete sa nepoznatom osobom, koja će vam kasnije postati deo života. Slučajnosti možda ipak ne postoje.

3) Sanjate o ljubavi

Da li ste u poslednje vreme sanjali o romantičnom sastanku? Ne, ne poigrava se um sa vama. Zapravo postoji snažna veza između naših snova i naših podsvesnih želja. Snovi su način na koji naš mozak obrađuje emocije i situacije koje možda ne razumemo u potpunosti kada smo budni. Dakle, ako se ljubav često pojavljuje u vašim snovima, to bi mogao biti znak da će vaše naredno životno poglavlje biti ispunjeno ljubavlju.

5) Osećate se srećno i zadovoljno sobom

Osećaj zadovoljstva i sreće sa sobom je snažan znak da ste spremni za ljubav. Kada se osećate dobro u svojoj koži i kada ste ispunjeni svojim životom, znači da ste spremni da pozovete nekoga da vam se pridruži na ovo ovom putovanju, zvanim život. Ne tražite nekoga da vas „upotpuni“, već da vas dopuni. Ostvarenost je najsnažniji magnet za privlačenje prave vrste ljubavi, one koja doprinosi vašem životu, a ne pokušava da popuni prazninu.

6) Čežnja za vezom

Da li ste nedavno osećali duboku čežnju za partnerskim odnosom? Želja da podelite svoj život, svoje misli, svoje snove sa nekim drugim? Ova čežnja je više od samoće. To je iskrena želja za druženjem, za razumevanjem, za ljubavlju. Ova čežnja se ne odnosi na popunjavanje praznine ili bežanje od usamljenosti. Radi se o želji da podelite svoj svet, da izgradite nešto zajednički i da se povežete na dubljem nivou.

7) Promena prioriteta

Postoji vreme kada nam je karijera centar svega. Međutim, kasnije krećemo da brinemo o kvalitetu odnosa, o provođenju vremena sa voljenima, o izgradnji dubljih veza. Ova promena prioriteta često je znak da ste spremni da prihvatite ljubav u svom životu. Počinjete da shvatate da u životu ne postoji samo profesionalni uspeh ili lično dostignuće. 

8) Usavršavate se i radite na sebi

Da li ste u poslednje vreme privučeni samousavršavanju? Možda ste započeli novu rutinu vežbanja, počeli da meditirate ili ste počeli da čitate knjige o ličnom razvoju. Ova sklonost ka samousavršavanju često dolazi kada se pripremamo za nešto novo u našim životima. A to nešto novo može da bude ljubav. Kada radimo na poboljšanju svojih navika, to je često zato što želimo da budemo bolja verzija sebe. 

9) Otvoreni ste za ljubav

Možda je najvažniji znak da je vaše sledeće životno poglavlje o pronalaženju ljubavi novootkrivena otvorenost prema njoj. Niste samo otvoreni za ideju ljubavi, već ste aktivno voljni da je pozovete u svoj život. Ova otvorenost često dolazi sa otpuštanjem bolova i strahova iz prošlosti.