Sasvim je normalno da ne morate da budete u vezi da biste bili srećni. Naprotiv, biti sam znači da ste dovoljno jaki da ne gubite vreme sa toksičnim osobama. Biti sam znači da znate šta tačno želite od partnera i od sebe. Takođe znači da uživate u svom društvu, što je najbitnije.

Nezdravi odnosi loše utiču na svakodnevno funkcionisanje i stalno daju osećaj određene ograničenosti i nespokoja, dok zdravi odnosi donose slobodu, mir i smisao. Ovo su 5 stvari kojih ne treba nikada da se odreknete kada ste u vezi.

1. Nikada ne odustajte od svog identiteta i stila

Nije teško naći nekoga ko će vam reći da vas voli, već je teško naći nekoga ko to zaista oseća. Ali, na kraju ćete pronaći srodnu dušu, zato ne žurite i nemojte da pristajete na manje nego što zaslužujete. Pronađite nekoga ko se ne plaši da prizna da mu nedostajete; neko ko zna da niste savršeni, ali vas ceni baš zbog toga kakvi jeste.

2. Nikada ne odustajte od prava da sami odlučujete

Ne stavljajte jedine ključeve svog rasta i sreće u tuđi džep. Kvalitetni odnosi ne podrazumevaju autoritet i potčinjavanje, već su dogovori ljubavi i poštovanja. U ljubavi mora postojati kompromis i prostor da uradite ono što je dobro za vas i da samostalno donosite odluke. Pravi partner će vas podržati u vašem ličnom razvoju i gradnji samopouzdanja.

3. Nikada ne odustajte od želje da budete shvaćeni

Ne postoji ništa intimnije od jednostavnog razumevanja. Čak i kada postoje nesuglasice, svaka zdrava veza sadrži  međusobno prećutno razumevanje: prostor pun ljubavi u kojem se sluša i pravi kompromis. U kojoj slušate bez želje da se branite i govorite bez uzrujavanja.

4. Nikada ne odustajte od slobode da volite

Ljubav je timska, stvaralačka snaga. Za život je važna koliko i kiseonik za disanje. Dopustite sebi da osetite ljubav i da je pružite. Volite ljude, iskustva, sebe, život. I ne dozvolite da vas iko spreči u tome.

5. Nikada ne odustajte od svoje radosti

Ne dozvolite da bilo ko ili bilo šta stane na put vašoj radosti. Živite život koji vas tera da se smejete, volite i da budete ispunjeni srećom. Jer ne želite da dođete do kraja životnog puta i da tek tada  shvatite da su vam godine bile opterećene radom, ratama, računima i praznim obećanjima. Uživajte u svakom trenutku.

Saznajte kojih 8 stvari treba da prestanete da radite kako biste bili srećni.

BONUS VIDEO:

Najvažnije pitanje kod psotavljanja ciljeva TikTok/kraljicasadržaja

Kudika/Sensa/A.S.