Jedan od najvažnijih ciljeva za većinu ljudi je da imaju više novca. Ako i vi želite da iskusite obilje u svom životu 2024. godine, bitno je da se dobro organizujete. Ovo su 5 načina kako da poboljšate  finansije i da privučete novac u predstojećoj godini.

Postavite jasne ciljeve za 2024. godine

Magloviti snovi o novcu koji pada sa neba ne predstavljaju baš konkretan cilj za 2024. godinu. Da biste zaista mogli da manifestujete obilje u svom životu, morate uzeti u obzir svoje specifične potrebe. Bez obzira da li želite da otplatite određene dugove, uštedite za egzotičan odmor ili pokrenete posao, postavljanje ciljeva vam daje nešto opipljivo na šta možete da se fokusirate.

Definišite prioritete

Novčani prioriteti se odnose na usklađivanje potrošnje sa vašim vrednostima. Odvojite trenutak da razmislite o tome šta vam je zaista važno. Da li je reč o finansijskoj sigurnosti, pomoći roditeljima ili o istinskoj finansijskoj slobodi? Jedino ako pravilno postavite prioritete moći ćete da uštedite novac i da napravite progres. Razdvojite bitnu kupovinu od nebitne.

Prestanite sa odlaganjem

Svi smo nekad odugovlačili, posebno kada je polje novca u pitanju. Počnite sa malim koracima i ne dozvolite da vas odugovlačenje sputava. Odluke donosite odsečno i odmah krećite sa realizacijom. Držite se plana koji ste sastavili za uštedu i za realizaciju ciljeva što se tiče proširenja posla.

Odbacite ograničavajuća uverenja o novcu

Svi imamo određena ograničavajuća uverenja o novcu, čak i na podvesnom nivou. Možda ste u porodici čuli da je „novac teško zaraditi“ ili da „novac ne donosi sreću“. Ova uverenja mogu blokirati vašu energiju i tok u kom se krećete. Otvorite svoj um i zamislite širu perspektivu.

Tehnika ostvarivanja scenarija

Ovo funkcioniše tako što zapisujete svoje namere kao da su se već dogodile. Tako kreirate svoj put do uspeha i energija kojom ćete zračiti može da privuče stvari koje želite u vaš život.

Saznajte kojih 7 znakova ukazuju da ste uspešniji i srećniji nego što mislite da jeste.

BONUS VIDEO: 

"NOVAC TREBA DA RADI ZA NAS, A NE MI ZA NJEGA" Kompletna analiza finansijskog eksperta UŽIVO: Iako, stopirana INFLACIJA IMA UTICAJ Kurir TV

Andreea Raicu/Sensa/A.S.