Osoba koja zna svoju vrednost ne pristaje na manje od onoga što zaslužuje. To znači da čim partner počne da se ponaša nezainteresovano ona odlazi. Ako ovo zvuči prestrogo, zaista nije jer niko ne želi da gubi vreme.

Osobe koje znaju da zaslužuju pravu ljubav ne prihvataju manje od toga. Radije bi bili sami nego prihvatili loš tretman i manipulaciju. Evo šta osoba koja sebe ceni nikada neće tolerisati u vezi, bez obzira na to koliko je snažna privlačnost.

1) Sebičnost i egoizam

Očekuje se materijalna velikodušnost, zajedno sa vremenom, pažnjom i naklonošću. Međutim, osoba koja poštuje sebe neće tolerisati prelaženje granica.Ona ceni partnera koji je pažljiv i ljubazan iz istinske želje i potrebe da doprinese. Ličnost koja veruje u sebe želi da ima iskrenog i saosećajnog partnera.

2) Škrtarenje

Osoba koja zna koliko vredi, želi pored sebe nekoga sa samopouzdanjem i ko je velikodušan bez da nešto očekuje zauzvrat. Ne želi u svom okruženju cicije i kalkulante.

3) Loša komunikacija

Efikasna komunikacija je neophodna za partnerski odnos. Ravnodušnost je prosto neprihvatljiva. Osoba koja ceni sebe smislene razgovore više od količine.Bilo da razgovara o svakodnevnim stvarima ili se bavi složenim temama vezanim za odnose, ona očekuje otvorenost i spremnost da se pozabavi bilo kojom temom.

4) Povlačenje u teškim vremenima

Ostvarena osoba koja ceni sebe, želi partnera koji je strpljiv, pun razumevanja i koji je uz nju kada stvari postanu teške i loše. Ne toleriše povlačenje i nezainteresovanost. Svesna je da joj ne treba neko ko neće biti tu uz nju kroz uspone i padove. Ovakvo ponašanje je ključan pokazatelj da se nalazite pored pogrešne osobe.

5) Nepoštovanje ličnog prostora i privatnosti

Poštovanje slobode je ključno za opstanak jednog zdravog i funkcionalnog odnosa. Ostvarena i zrela osoba je svesna da partner ima potrebu za ličnim prostorom i vremenom koje će provesti sam, tako da to poštuje i očekuje podjednako razumevanje. Ne želi da bude odnosu u kom vlada takmičarski, nametljiv duh kao i posesivnost.

Saznajte koja stvar u vezi dovodi do raskida.

BONUS VIDEO:

REČ PSIHOTERAPEUTA O IZBORU PARTNERA: To je složena stvar! Evo šta vam treba za stabilnu vezu Kurir televizija

 Sensa/A.S.