KAKO DA SE ZALJUBI U VAS - 5 PSIHOLOŠKIH TRIKOVA KOJI POMAŽU: Evo kako da zapalite romantične varnice u njegovom srcu

Kako da se zaljubi u mene - 5 psiholoških trikova može probuditi varnice!

Shutterstock

Istina je da ne možete nikoga naterazi da vas voli ili da ne možete ući u tuđe srce samovoljno, ali možete uvek pomoći izabraniku da se zaljubi u vas, kako ističu mnogi stručnjaci za odnose. Sve što treba da uradite jeste da pratite nekoliko psiholoških tehnika koje mogu zapaliti varnice - evo o kojim trikovima se radi:

1. Pogledajte ga u oči

Ženski pogled je u stanju da učini da srce svakog muškarca brže kuca. Psihološka istraživanja pokazuju da se ljubavnici gledaju u oči tokom razgovora 75% vremena, dok s eprijatelji gledaju u oči samo 30%. Neverovatno, ali istinito: ako dugo gledate muškarca u oči u prvim fazama veze (kao da ste već u ljubavnoj vezi), onda će njegov mozak nesvesno dati signal d se javljaju neka osećanja, čak će početi da luči hormon feniletilamin. Psiholozi savetuju da ne skidate pogled sa potencijalnog partnera čak i kada prestane razgovor. Zadržite pogled još 3-4 sekunde, a zatim ga polajko skrenite.

2. Pomognite, zatražite pomoć i dozvolite da vam se pomogne

Stručnjaci iz oblasti međuljudskih odnosa smatraju da kada muškarac uspe da ugodi ženi, počinje da oseća još više simpatija prema njoj. Dakle, sledeći put kada se sretnete, dozvolite mu da vam nešto pomogne. Pustite ga da vam prebaci jaknu preko ramena, otvori vrata, pomogne u izboru jela. I posle takvih gestova sa njegove strane, obavezno se zahvalite. Takođe, vi pomozite njemu u nekim stvarima, posavetujte ga, pružite podršku i pokažite da vam je stalo.

3. Ponovite njegove pokrete

Još jedan "lukav" psihološki trik koji psiholozi savetuju jeste ponavljanje pokreta za muškarcem. Na primer, ako se naginje napred dok govori, pokušajte da ponovite njegov pokret. Kada ispravi kosu, uradite isto. To ne treba da bude imitiranje, već lagano ponavljanje pokreta podsvesno može ukazivati na neke simpatije i povezanost.

4. Koristite otvoren govor tela

Pazite na neverbalnu komunikaciju. Pokušajte da koristite otvoreni govor tela, odnosno nemojte prekrstiti ruke i držati sklopljene šake ispred sebe. Na ovaj način pokazujete da ste zatvoreni. Sedite ispravljeno, opušteno i pokažite da ste otvoreni za razgovor i kontakt.

5. Budite i pomalo rezervisani s

Muškarci će češće biti privučeni ženama koje nisu mnogo zainteresovane za njih. To je paradoks, ali na ovaj način ostajete misteriozni i ta nedodirljivost utiče da se varnice i interesovanje brže pojave. To ne znači da budete potpuno hladni, već da pokažete svoje interesovanje uzdržano i sa puno samopouzdanja.

Izvor: Sensa