Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SVI SE U ŽIVOT ZALJUBIMO SAMO 3 PUTA, A JEDNOM JE ONO PRAVO: Saznajte u kojoj se fazi ljubavi vi trenutno nalazite

Saznajte u kojoj ste fazi ljubavi - svi se u životu zaljubljujemo samo 3 puta!

 U životu se zaljubljujemo samo 3 puta_504617830 Izvor: Shutterstock

Iako nam se čini da se kroz život zaljubljujemo mnogo puta, stručnjaci i istraživači govore drugačije - u životu se svako od nas istinski zaljubi tri puta, a svaki od tih puteva ima posebnu svrhu i misiju. Sve se dešava sa razlogom, ne postoje slučajnosti.

Otkrivamo od čega se sastoje ove tri faze, pa na osnovu opisa možete otkriti u kojoj se vi trenutno nalazite:

Prvo zaljubljivanje

Javlja se u mladosti, najčešće u srednoj školi. Ovo je prva ljubav, najslađa, ona iz snova i odgovara našoj idealizovanoj viziji ljubavi. Posmatramo ovaj odnos kao bajku koja se pretvorila u stvarnost. Često ulazimo u ovu vezu smatrajući da će ona biti ljubav za ceo život, i ubeđujemo sebe da će tako i biti. Ova ljubav ima više veze sa načinom na koji nas drugi doživljavaju nego sa našim osećanjima. Može se završiti kada sazrimo ili se udaljimo zbog životnih okolnosti od ove osobe (promena škole, promena mesta stanovanja, novo društvo...). ovo je ljubav koja zauvek ostaje u sećanju.

Pročitajte još

Drugo zaljubljivanje

Ovo je najteža ljubav koja nam se događa tokom života, jer u njoj učimo lekcije. o sebi i o odnosima. U ovom odnosu rastemo i sazrevamo, suočavmao se sa emotivnim bolom i počinjemo da učimo i polako shvatamo šta zapravo očekujemo od ljubavnog odnosa. Problem ove ljubavi je što je ciklična - ponavljamo iste greške iznova i iznova, očekujući drugačiji rezultat. Nažalost, svaka novo ponavljanje ciklusa završava se gore od prethodne.

U oovm odnosu često vladaju nejednakost i nezdrava atmosfera. Često je zastupljena manipulacija, preljuba, laž, a drama je stalno prisutna. Jedna od najvećih problema u ovom odnosu jeste to što ne možemo lako da izađemo iz njega i što mu se često vraćamo, sve dok neke lekcoije ne bnaučimo do kraja, kako kaže karma, a i dok ne prestanemo a ponavljamo iste greške. Drama stvara zavisnost i ne možemo lako prekinuti ciklus. Tek kada osvestimo da ovaj odnos nema budućnost, spremni smo za najlepšu, treću fazu zaljubljivanja.

Saznajte i...

Treća zaljubljenost

Poslednja zaljubljenost nastupa neočekivano. Zadivljuje nas i menja sve naše ideje o tome šta bi ljubav trebala biti. Ova ljubav je toliko jednostavna, lepa i sve radimo sa lakoćom - podseća nas da ljubav može biti tako prirodna i bez komplikacija. Ova ljubav nas bukvalno obara sa nogu, jer uopšte nismo bili spremni za ovu vezu. Ona se događa iznenada, često odmah nakon druge faze zaljubljivanja. U ovoj ljubavi izgleda da se sve savršeno uklapa. Odnosi su jednostavni i bez nepotrebnih očekivanja.

Dokazuje nam da je savršenstvo sasvim dostižno kada vas niko ne pritiska, a mi smo srećni ako provedemo ostatak života u ovoj vezi. Ova ljubav uopšte nije poput onoga što smo zacrtali. Ona razbija sve predrasude i ograničenja, osvaja celo srce i budi strasti i varnice. Neobjašnjivo je prijatna i omamljuje nas - to je ljubav koju smo čekali celog života. Bez igrica i obmana - osećamo da se sve odvija baš onako kako treba. Ova ljubav je dugo kucala na naša vrata - trebalo je samo odgovoriti na njen poziv. Ova ljubav nas uči da volimo i budemo voljeni.

U kojoj fazi ljubavi ste vi trenutno?

Izabrano za vas...

Izvor: Sensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj