Ljubav je i osećaj i energija koja nas može snažno podržati ako se unutar sebe sa njom svesno uskladimo. Negujući ljubav kao svoju najvišu nameru, možemo se osećati mirnije i srećnije, a ovaj nas fokus može podržati i u stresnim i teškim trenucima...

Meditacijsku tehniku za dublje povezivanje sa energijom ljubavi navodi američka učiteljica joge i meditacije Jennie Lee u svojoj knjizi Breathing Love: Meditation in Action. Iskušajte jednu koju je nazvala Eyes of Love (Oči ljubavi).

Prvo dišite saosećajući se sa sobom i gledajući sebe kao ljubav. Odredite nameru da budete potpuno prisutni u susretima sa ljudima – odvojite vreme da ih pogledate očima ljubavi – uspostavite kontakt očima i nasmešite im se. Osvestite vezu koju delite – ista energija koja kuca u vašem srcu nalazi se i u njihovim srcima.

Držite svoje srce otvoreno, bez obzira na ono što vam dolazi u život i ne zaboravite osetiti saosećanje i prema sebi i prema drugima, čak i prema onim "teškim" ljudima, jer oni je trebaju najviše. Lee objašnjava da će nam gledanje očima ljubavi s vremenom postati jednostavno poput disanja, a naš će život biti onoliko miran koliko se uskladimo sa svojom pravom prirodom – ljubavi.

Izvor: Sensa.hr