Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Smirite uzburkano more uma

Naša uverenja, misli i osećanja su sile koje oblikuju podatnu glinu naših života.

  Izvor: Shutterstock

Naš mozak je jedinstven alat uz pomoć kojeg možemo da utičemo na to kako se osećamo a samim tim i na procese koji se odvijaju u našem telu. U teoriji, ako bismo uspeli da kontrolišemo dublja stanja svesti mogli bismo da otvorimo svoj podsvesni um i kreiramo stvarnost onakvu kakvu želimo. Ono što treba da razumemo jeste kako naš mozak zapravo funkcioniše i da to znanje iskoristimo za postizanje nivoa svesti na kojima se promene dešavaju.

Naš mozak ima pet frekvencija moždanih talasa: Alpha, Beta, Theta, Delta i Gama. Svaki od ovih moždanih talasa ima svoje osobenosti u smislu aktivnosti koje se u mozgu dešavaju i jedinstvenog stanja svesti koje predstavlja. Talasi koji su nam u ovom tekstu najzanimljiviji su Theta talasi jer se na toj frekvenciji mogu desiti promene na dubokim podsvesnim nivoima koje po Theta praktičarima dovode i do korenitih životnih transformacija.

Theta moždani talasi su karakteristični za stanja duboke meditacije, za REM fazu, kad sanjamo, kad smo u hipnozi, ili kada smo u transu i to je zapravo područje našeg podsvesnog u koje možemo da zakoračimo samo u kratkom i teško uhvatljivom trenutku kada tonemo u san. Theta stanje je most između sanjarenja Alpha moždanih talasa i dubokog sna bez snova Delta moždanih talasa. Na nivou simbola i pravila sličnosti to može biti stanje kada gradimo mostove ka boljem životu, revitalizovanom duhu i spajamo nespojivo a sve kako bismo svoju stvarnost učinili našom i samo našom.

Theta Healing instruktor Tamara Drinčić u razgovoru za Sensu objašnjava kako Theta talasi funkcionišu: "Putem meditacije dostižemo theta talase mozga, koji su vrata naše podsvesti. Održavajući theta talase mi otkrivamo i otklanjamo sva ograničenja, blokade i strahove koji nas sprečavaju da se razvijamo i da budemo srećni. Theta talasi, od 4 -7HZ su idealni za prisećanje i osvešćivanje naših podsvesnih blokada."

Tamara Drinčić upoređuje naš mozak sa savršenim kompjuterom koji obrađuje milijarde informacija u sekundi gde podsvest predstavlja zapravo hard disk koji nam na osnovu pohranjenih informacja kreira život. "Naš život nije ništa drugo nego manifestacija programa u našoj podsvesti. Mi svesno često želimo nešto sasvim drugo od onoga što nam se dešava. Podsvest je zadužena da nas usreći, zaštiti i ona čini sve da nam kreira život onako kako je zapisano u njenom programu. Ali ona nema sposobnost razlučivanja šta je dobro a šta ne. Za to je zadužen svesni um."

Čak i ako težimo da budemo srećni i voljeni a u našoj podsvesti je ljubav izjednačena sa bolom i odbacivanjem, ona će učiniti sve da nas zaštiti od onoga što percipira kao opasnost za naš ego i tako bivamo lišeni ljubavi a da nam nije u potpunosti jasno zašto se to dešava.

Pitanje koje se nameće jeste kako ukrotiti taj ogroman potencijal i kako da kontrolišemo procese u mozgu. Već je poznato da stanja duboke meditacije donose mnoge dobrobiti a Theta instruktori tvrde da je Theta isceljivanje čudesna metoda kojom se isceljujemo na duhovnom, emocionalnom, energetskom i fizičkom nivou, koja ubrzava naš duhovni razvoj i samospoznaju.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj