Sigurno ste se mnogo puta našli u sitaciji da se susrećete s nekim nepoznatim ljudima, na primer prvi put upoznajete porodicu svog partnera ili imate prezentaciju na poslu… Voleli biste da znate kakav utisak ste ostavil, kako se oni osećaju, šta misle o vama? Ne možete im čitati misli, ali možete da naučite kako da čitate energiju i vibracije drugih ljudi.Čitanje energije se svodi na to da bez ikakve komunikacije ili dodira osetite nečije jedinstveno energetsko polje, koje emocije i osećanja utiču na njih, kakvu energiju emituju, a zatim da protumačite šta ta osoba misli.

Empate, na primer, imaju sposobnost da osete nečiju energiju, kao i energiju oko sebe, a oslanjaju se na svoja osećanja i intuiciju.

 Evo 7 načina da pročitate nečiju energiju:

1. Pokažite dobre namere

Vibracije se moraju koristiti sa poštovanjem i sa dobrim namerama. Nećete dobiti jasne odgovore ako želite nekome da naškodite. Takođe, morate da pristupite otvorenog srca i uma. 

2. Meditirajte

Da biste prepoznali energiju druge osobe, morate, na prvom mestu, otkriti sebe. Prepoznajte svoju energiju, a to je moguće jedino meditacijom.

3. Uronite u svoj „prostor srca“

Da biste uronili u prostor svoje duše savet je da sedite u tihom i mirnom prostoru i razmišljate o srećnoj uspomeni. Takođe možete razmišljati o nekome koga volite ili o nečemu na čemu ste zahvalni. Ovo otvara vaše srce i omogućava vam da se prilagodite prostoru srca drugih.

4. Vežbajte na energetskom polju prijatelja

Kada saznate kako se osećate i šta je energija otvorenog srca, možete da vežbate na energetskom polju neke bliske osobe. Pitajte prijatelja da pokušate da se prilagodite njegovoj energiji. Ponekad pomaže da nekoliko puta duboko udahnete u isto vreme. Sada zamolite univerzum da vam pomogne da primate poruke. Treba da doprete do nekog srećnog sećanja svog prijatelja. Nakon što ste uspeli da se prilagodite njegovoj energiji, šta osećate? Kada zatvorite oči, šta vidite? Čujete li nešto? Da li osećate bilo kakve promene u telu? Podelite sve što ste videli, čuli ili osetili prilikom ovog iskustva. Sigurno je da nećete uspeti iz prvog pokušaja, stoga morate da vežbate. 

5. Fokusirajte se na oči

Gledanje u nečije oči može otkriti mnogo toga o njemu, uključujući raspoloženje, emocije i brige, strahove...Kada odvojite vreme da vežbate čitanje energije sa prijateljem, možete to kasnije da isprobate na osobi koju nikada niste sreli ili ste samo poznanici. Kada pogledate u oči ove osobe, fokusirajte se na to kako se osećate. Da li se osećate prijatno dok ga gledate ili vam to izaziva loš osećaj?

6. Slušajte ton glasa

Raspoloženje osobe može da se nasluti na osnovu tona njenog glasa, načina na koji govori. Kada ova osoba priča ili se smeje, obratite pažnju na osećanja koja izaziva u vama. Da li osećate pozitivnu ili negativnu energiju u njenom glasu? Da li su vibracije u njenom glasu visoke ili niske? Obavezno pažljivo slušajte.

Izvor: Sensa