Sakupivši mantre, crkvene pesme i molitve širom sveta i iz svih religija, američki naučnik Howard Streingeril utvrdio je da vedska Gayātrī mantra sa naučnog gledišta donosi najviše dobrobiti.

Proizvodi čak 110 000 zvučnih talasa u sekundi, više od bilo koje druge mantre, a njena kombinacija zvuka i varijacije u zvučnim talasima i posebno njihova frekvencija, u stanju su da razviju specifične duhovne potencijale. Poslušajte ovu mantru koju izvodi Deve Premal.

Gayātrī Mantra snažna je, univerzalna molitva koja pruža brojne dobrobiti, a neke od njih su: osećaj odvažnosti, zadovoljstvo, ljubav, bogatstvo, oštroumnost, jači imunitet, bistar um, jača intuiciju, pamćenje, privlači životnu snagu, budnost, poboljšava produktivnost, čini vas radosnim, idealističnim, hrabrim, mudrim i nesebičnim.

Isceljujuća mantra "Ja jesam" za vraćanje u sadašnji trenutak i uklanjanje stresa...

Ponavljanjem mantre stvara se određena vibracija u umu koja se onda prenosi na telo. Za početak se preporučuje da se mantra izgovara na glas, a nakon dugotrajnog ponavljanja, kada vam pređe u naviku, može se ponavljati i mentalno.

Reči Gayātrī mantre:

om bhūr bhuvaḥ svaḥ

tát savitúr váreṇ(i)yaṃ

bhárgo devásya dhīmahi

dhíyo yó naḥ prachodáyāt

Može biti prevedena na mnogo načina, a ovo je jedan od njih:

Meditirajmo na sjaj božanskog sunca i neka nam potakne duhovne uvide.

Izvor: Sensa klub