Nema ništa lepše nego opustiti se u toploj kupki na kraju napornog dana. Ove trenutke uživanja možemo uz aromaterapiju pretvoriti u jedinstven spa efekat koji dobijamo u udobnosti svog doma.

Aromatične kupke imaju i brojna terapeutska svojstva u zavisnosti od toga koje etarsko ulje se koristi. Ulje se neće pomešati sa vodom već će kapljice plutati po vodi i dejstvo se ostvaruje udisanjem mirisnih molekula.

Ako ovako započnete jutro, sreća će vas pratiti celog dana: 3 rituala za ispunjen život

U vodu za kupanje dodajte četiri do šest kapi ulja. Samo 15 do 20 minuta provedenih u toploj kadi ima smirujuće dejstvo - hladnije kupke deluju osvežavajuće, dok se izrazito tople kupke ne preporučuju u slučajevima proširenih vena, kapilara, trudnoće i visokog pritiska. Aromatične kupke neguju i okrepljuju kožu i preporučuje se četiri aromatične kupke nedeljno. Tokom ovih toplih dana probajte osvežavajuću kupku u koju ćete dodati mešavinu nekoliko etarskih ulja.

Zapalite suv lovorov list: kada budete videli šta čini za vaše zdravlje, radićete to svakodnevno!

Pomešajte u bočici 40 kapi etaskog ulja limuna, 30 kapi bibera, 20 kapi kleke i 10 kapi etarskog ulja nane. Bočicu dobro zatvorite i obeležite šta je u njoj. U kupku dodajte desetak kapi ove mešavine pomešanih sa nekim emulgatorom kao što su med ili glina.

Izvor: Lovesensa