Kupka sa solju predstavlja odličan način za piling kože, uklanjanje mrtvih ćelija i toksina. Efekat je sličan kao da se kupate u Mrtvom moru.

4 jednostavna načina da očistite auru: ritual kupanja kao vid obnavljanja energije

U vruću vodu sipajte 225 do 450 grama soli magnezijum-sulfata i 112 grama morske soli. Provedite najmanje deset minuta u kupki. Nakon što završite sa kupkom, samo se obrišite.

Jutarnje tuširanje kao ritual: 3 načina da pročistite telo i dobijete novi izvor energije

Usled dejstva kupke sa solju bolje ćete spavati, ali ćete se i verovatno preznojavati, te se stoga preporučuje da tokom noći pored sebe imate vodu, zbog mogućeg osećaja žeđi. Sledećeg dana natopite kožu mlekom za telo kako biste je hidrirali i sprečili njeno isušivanje.

Izvor: Lovesensa

Smanjuje krvni pritisak, pomaže kod mršavljenja i sprečava srčana oboljenja: čaj odo ove biljke je blagoslov za organizam

Visok pritisak ugrožava zdravlje srca i krvnih sudova, a povećava rizik od infarkta i moždanog udara, piše Lepa & Srećna.

Povišen holesterol takođe dovodi do sličnih komplikacija, a životni stil i navike u ishrani u velikoj meri utiču na rizik od srčanih oboljenja. Zato je najvažnije da uvedete balansiranu dijetu, ali i čaj od zobi može itekako da pomogne.

Ovo sitno zrno bogato je fitosterolima - supstancama koje čiste vaše krvne sudove i sprečavaju da se holesterol apsorbuje u telu. Zob možete jesti u obliku kaše, ali za mnoge je jednostavnije da skuvaju čaj. Postupak je jednostavan - pet kašika zobi potopite u litar hladne vode i zagrejte polako do ključanja. Neka vri pet minuta, pa ostavite sat vremena da se ohladi. Procedite i zasladite sa malo meda po potrebi pa pijte tokom dana umesto vode.

Čaj od zobi odličan je i za mršavljenje, reguliše stolicu a pogodan je za osobe sa osetljivim želucem.

Izvor: Lepa & srećna

Brze kuglice bez jaja, mleka i šećera: recept za zdrav slatkiš koji se topi u ustima

Zamenite veštačke slatkiše ovom zdravom poslasticom za koju je potrebno samo malo truda.

Sastojci:

  • 12 badema
  • jedna i po kašika otopljenog kokosovog ulja
  • 150 g kokosovog brašna
  • 60 g javorovog sirupa

Sos od suvih šljiva sa bademima: odličan dodatak glavnom jelu (RECEPT)

Priprema:

Napravite smesu od kokosovog brašna, javorovog sirupa i kokosovog ulja. Ostavite trideset minuta u frižideru, a potom od smese napravite kuglice sa bademom u centru i uvaljajte ih u preostali kokos. Nakon što prenoće u frižideru, poslužite ih.

Izvor: Lovesensa

Napitak od 2 sastojka protiv anemije i holesterola (RECEPT)

Smokve su pune kalcijuma, kalijuma i cinka, a evo koji prirodni lek možete napraviti od ovog lekovitog voća!

Smokve su plod visoko cenjen širom sveta. Ova hrana se može uzgajati u bašti i kao dekorativna biljka, a vrlo je dopadljiva zbog egzotičnih listova.

Najbolje se uzgaja u blizini mora, jer ovo zdravo  voće ne može podneti nisku temperaturu.

Smokve su pune kalcijuma, kalijuma i cinka. Oni su takođe izvor gvožđa i vitamina C, E, K i A. Trebalo bi znati da sušene smokve imaju više kalorija nego sveže, pa ih treba konzumirati u manjim količinama kako bi se izbeglo povećanje telesne težine.

Nastavak teksta pročitajte OVDE!