Koliko su suve šljive i bademi zdravi već je poznato. Dodavanjem ovih namirnica u sos ili bilo koji drugi obrok, učinićete jelo nutritivno bogatim.
Potrebno je:
- 1 veća ili 2 manje glavice crvenog luka;
- 1/2 šolje sirovih badema;
- 200 g suvih šljiva;
- 1 velika kašika meda;
- malo morske soli
Priprema:
Na malo susamovog ulja sa prstohvatom soli prodinstati luk isečen na rebarca. Kada postane staklast, dodati bademe i naliti vodom da ogreznu. Posle pet minuta dodati sitno iseckane suve šljive, te naliti vodom da i one ogreznu. Dinstati sve zajedno deset minuta. Pri kraju, kada bademi budu mekši, kao i šljive, dodati jednu veliku kašiku meda i kašičicom kukuruznog ili nekog drugog brašna zgusnuti sos. Pri kraju još dodati malo soli (pola kašičice ili već prema ukusu).
Prijatno!
Izvor: Lovesensa
Šta vaša omiljena kafa govori o vama? Izbor otkriva da li ste pomirljivi, spontani ili proračunati
Ne nasedajte na 5 trikova narcisa: Evo kako da pokvarite plan manipulatoru koji krši sva pravila
Dnevni horoskop za 13. april 2025: Ovan otvara dušu, Devica otkriva tajnu prijateljima
Šta način na koji držite čašu govori o vama? Saznajte da li ste stidljivi, dobrodušni ili proračunati
5 horoskopskih znakova uvek nađe način da se obogate: Nije puka sreća, već sposobnosti i dar da uoče priliku