Koliko su suve šljive i bademi zdravi već je poznato. Dodavanjem ovih namirnica u sos ili bilo koji drugi obrok, učinićete jelo nutritivno bogatim.
Potrebno je:
- 1 veća ili 2 manje glavice crvenog luka;
- 1/2 šolje sirovih badema;
- 200 g suvih šljiva;
- 1 velika kašika meda;
- malo morske soli
Priprema:
Na malo susamovog ulja sa prstohvatom soli prodinstati luk isečen na rebarca. Kada postane staklast, dodati bademe i naliti vodom da ogreznu. Posle pet minuta dodati sitno iseckane suve šljive, te naliti vodom da i one ogreznu. Dinstati sve zajedno deset minuta. Pri kraju, kada bademi budu mekši, kao i šljive, dodati jednu veliku kašiku meda i kašičicom kukuruznog ili nekog drugog brašna zgusnuti sos. Pri kraju još dodati malo soli (pola kašičice ili već prema ukusu).
Prijatno!
Izvor: Lovesensa
Nedeljni horoskop od 17. do 23. februara 2025: Neko će doživeti sudinski susret, nekome iznenada stiže novac
Zašto treba da se budite u 5 ujutro? Jačaju se 3 osobine važne za uspeh, ali samo ako ispunjavate jedan uslov
Dnevni horoskop za 16. februar 2025: Škorpiji će srce brže zakucati, Jarac okuplja ljude oko sebe
Kako da upoznate čoveka? Mudri citati Dostojevskog otkrivaju kada se najbolje vidi nečija duša
Mesečni horoskop za mart 2025: Neko upada u emotivni ćorsokak, nekog čeka dobra zarada, ali i veliki trošak