Duhovni učitelji kažu da je dobar početak pola obavljenog posla. Ovaj novogodišnjiritual je upravo to. Napravite ga sami ili sa partnerom, prijateljima ili članovima porodice.

1. U jednom od prvih dana nove godine uzmite list papira i napišite sve ono što želite otpustiti u 2019. godini. To mogu biti lošenavike, ponašanje, ograničavajuća uverenja, strahovi, fizički uslovi, osećanja ljutnja, sukobi ili misli koje vam ne čine dobro.

2. Zahvalite svemu što ste napisali, za to što su te stvari, događaji, misli i emocije bili s vama, pomogli vam da izrastete i za sve što ste naučili iz njih.

3. Napišite jasnu izjavu o otpuštanju, na primer: Ja sada otpuštam sve te stvari i sve ostalo što više ne služi meni i mom najvišem dobru na ulasku u veličanstvenu 2019. godinu.

4. Zapalite papir.

5. Naglas izgovorite sve ono na čemu ste zahvalni iz protekle godine – radosti, proslave, postignuća, naučene lekcije, iskustva rasta i razvoja. Ponudite ih vatri, kako bi se pojačale.

6. A sada dozovite sve ono što želite uneti u 2019. godinu. Izgovorite naglas svoje namere, uverenja, ponašanja, odnose, sve što želite prigrliti, ostvariti. Ponudite ih vatri koja će "zapaliti" svetlost novoga.

Uz ovaj moćan početak, na putu ste ka čarobnoj, ispunjavajućoj novoj godini!

Izvor: Sensa.hr