Ružičasti Supermesec26. aprila intezivira naše emocije, donosi pojačane težnje i budi bure u našoj duši. Ovo je trenutak kada biramo svoj put, tražimo načine da zacelimo rane na duši i započnemo transformaciju. Postavite svoje namere, vizualizujte želje i krenite na magićno putovanje punog Meseca u Škorpiji!

Ako ste osetili ovih 5 stvari, prati vas negativna porodična karma: šta nam u životu donosi karmički DNK

Znak Škorpije pripada vodenom elementu, upravlja urogenitalnom zonom, uključujući reproduktivne organe, karlicu, debelo crevo i uretru. Povezuje se sa strastima, kao i simbolom seksualnosti. Naglašena je energetska intenzivnost i izražen sklad sa intuicijom. U ravnoteži, ova energija može snažno da privuče kao magnetom izuzetno duboke želje, strasti i potrebe, svaki disbalans može dovesti do ogorčenja, ljubomore i drugihnegativnihemocija.

Tokom boravka Meseca u znaku Škorpije naša sećanja su veoma naglašena, emocionalna, možda i previše. Senzitivnost, empatija, saosećanje, intuitivnost su veoma izraženi u ovom periodu.

Kanalisanje lakše ide kroz emocije za druge ljude, utopite se u njihova osećanja, osetite koje su im emocionalne potrebe. Nemojte se samo fiksirati na svoje emocije. Možete postati iscelitelj jer umete da se rasplinete, granice su se raspustile, vi ste oni, oni su vi. Vi sami i kreirajte granice za sebe, bez diskriminacije ili uvrede, odlučite sa kim se pripajate i zašto, poštujte druge, ali i svoje pravo na svoj prostor, intimu, izolaciju.. Ovo je vreme psihološkeanalize, ali i sinteze. Uradite nešto iz zemaljske simbolike kako biste stvorili stabilne granice, provesti dan u prirodi, za balans vodenog, bezgraničnog osećaja. Ne utapajte se u alkoholu, niti preterujte sa dubokim meditacijama bez jasno postavljenog cilja, ili u dugom banjanju u kadi. Vodene aktivnosti svesti na minimum, jer voda sada mami da se pripojimo, prepustimo.

Ako vam je suđeno da budete zajedno, sudbina će vas povezati: evo kako svemir kreira susret sa srodnom dušom

Faza u kojoj Mesec obrazuje egzaktnu opoziciju sa Suncem, ugaono rastojanje između Luminara iznosi 180 stepeni, period tokom kog je Mesečeva svetlost najcelovitija, potpuna. Ovu fazu je dobro iskoristiti za rituale za zaštitu, proricanje, proročanstva. Sigurno jedan od najmoćnijih dana u Lunarnomciklusu i izuzetno je važno obratiti pažnju u kojim se znacima odvija opozicija, koje kuće su prozvane. Ovo se odnosi na odnose,sukob ega sa emocijama, vitalnost može biti ugrožena jer su emocije uzburkane jakim dejstvom znaka.

Nesporazumi su česti zato se potrudite da saslušate, povežite se sa dubokim emocijama, emocije ovde donose preosetljivost i stres i posledično, gubi se objektivnost i moć racionalnog rasuđivanja. Nesigurnost, osetljivost, ranjivost je izražena u simbolici položaja Meseca, treba osvestiti ove teme koje nas tište i duboko stvaraju nelagodu, koje su prikrivene, ali umeju snažno da preplave i pokolebaju čitavu strukturu emocionalnog bića. Vreme je za isceljenje, oslobodite se od patnji, okrenite novi list za sve što vas iscrpljuje. Ne oklevajte, krenite napred iz te ustajale vode, tu su nove prilike, odložene obaveze se okončavaju. Razmotrite svoje odnose, rešite se, presecite pupčanike sa toksičnim svetom. Izađite iz zonekomfora i budite HRABRI i nezavisni. Budite smireni i fokusirani na svoje potrebe, ciljeve.

Evo koji su sjajni rituali za Supermesec u znaku Škorpije:

VODENI DAN - jer je tako najprotočnije, najlepše i najlakše. Investiramo u lakoću i lepotu putem povećanog konzumiranja vode. Ovo je idealan izbor.

TEMELJNO TUŠIRANJE sa jasnom namerom otpuštanja i pročišćenja Sodom Bikarbonom, osim što omekšava kožu uz to i čisti Auru

Nanošenje omiljenog mirišljavog i hranljivog ulja na telo, temeljno, sa ljubavlju

PREČISTITI LIČNI PROSTOR - ormare, police, fioke, pogledati ispod kreveta, svako ćoše, a onda detaljno spremiti kupatilo i toalet, baciti dotrajalu kozmetiku, otvoriti sve te nove kutijice i tubice, odvojiti što već odavno više ne služi, pokloniti, reciklirati

MIRISI I AROMATERAPIJA - Koristiti ružinu vodicu za prostor ili jednostavno se ubaciti u oblak omiljenog parfema, možemo upaliti mirišljave svećice, štapiće ili šta prija našem čulu mirisa

ODABRATI SVOJE DRVO zagrliti ga, kao sebe. Poruke će danas stizati iz prirode, iz zemlje, na kamenu, možda neki znak, zvuk, reč, osećaj, može čak i naše drvo da nas uputi. Prepustimo se intuitivnom vođstvu

VREME U PRIRODI, U BLIZINI VODE, Preporučujem obilazak reke. Važno je biti svestan da Mesec energizuje vodu, puni je, veliča, pokreće Plimu, tako da naše emocije mogu postati znatno veće kada se približimo obezbeđujući tako savršene uslove za većinu emocionalnih detoksikacija - voda pomaže u čišćenju stagnirajuće emocionalne energije iz našeg sistema.

ODABRATI POSEBNU MUZIKU za ovaj dan, onu što doseže duboko, za duboko opuštanje

YOGA POLOŽAJI- Za uravnoteženje visoke osetljivosti koju energija ovog znaka donosi:

Mandukasana, ili Žabapoza, lagano opušta bokove i ponovo povezuje sa vodenim elementom
Salamba Bhujangasana, ili poza Sfinge, nežno apsorbuje energiju Škorpionske strasti kroz leđa
Utkata Konasana, ili Boginja čučanj, za poboljšanje protoka energije - prane
Baddha Scandasana ili Položaj Leptira odlična je za uzemljenje i otvaranje karlice, oslobađajući emocije koje su ovde sačuvane

KREATIVNOST - Opustiti se putem kreativne aktivnosti, npr.bojenje mandala

MEDITACIJA - dodirnimo svesno balans sopstva kako bi mogli da ga prepoznamo u odnosima. Pronađimo, odaberimo Lepotu i Mir u sebi i oni će biti svuda oko nas! Koristiti moć molitve

KNJIGA ZA PREPORUKU - Paolo Koeljo, “Zahir”

To je jedna od onih koje sadrže ljubavni poklič za dušu. Svako čitanje novu prazninu, smenjuje sa novom puninom, sa obiljem uživanja.

Izvor: Profesionalna astrologija