Kiša zvezda padalica Eta Akvarida dogodiće se 6. maja. Pošto će još uvek trajati blago pomračenenje Meseca, možda ćemo iamti veću šansu da vidimo na nebu kišu zvezda padalica. Najviše zvezda padalica može se videti u zoru, pa ukoliko idete na putovanje, kampovanje ili ostajete duže pbudni, ne zaboravite da pogledate pred spavanje u nebo.

Ova kiša meteora aktivna je od 19. aprila i 28. maja, ali svoj vrhunac će dostići 6. maja. Eta Akvaridi obično dostižu vrhunac početkom maja svake godine i poznati su po svojoj brzini. Dobili su ime po sazvežđu Vodolije, ali umesto da se zove meteorska kiša Akvarida, ime dolazi od jedne od zvezda iz ovog sazvežđa, Eta Vodolije. Eta Akvaridi su jedna od dve meteorske kiše nastale od ostataka sa Halejeve komete koja je vidljiva sa Zemlje jednom svakih 76 godina.

Za meteorske kiše se najčešće povezuje ritual koji je popularan u mnogim kulturama - zamišljanje želja. Ali želje se najpre ispunjavaju kada pored svoje, zamislimo i želju za nekog drugog. Uživajte u otvorenom nebu punom zvezda, pomislite želje i neka vaš um preplave dobre i svetle misli.

Izvor: Sensa