Testoviličnosti zabavni su i zanimljivi jer nam otkrivaju ponešto o našem karakteru, čega možda nismo bili potpuno svesni. Jedan od najpopularnijih tipova tih testova su optičke iluzije. Saznajte što ova optičkailuzija govori o vama!

Što su zapravo optičke iluzije?

Optičke iluzije nastaju kada se poveznice u našem mozgu "isprepletu". Ljudski mozak procesuira milione bitova informacija u sekundi iz onoga što naše oči gledaju, da bi protumačio što vidimo, i ne procesuira ih sve ispravno.

Pročitajte još:

Uradite TEST od 10 pitanja: kada vas u životu očekuje prvo bogatstvo

Test koji otkriva vašu PROŠLOST i BUDUĆNOST: odgovorite na 8 pitanja i otkrijte nešto više o svom životu

TEST OD SAMO 5 SEKUNDI OTKRIVA PUNO O VAŠOJ LIČNOSTI: Koju boju ste prvo uočili na ovoj slici

Ponekad, kada se obrađuje puno podataka u mozgu, on donese brzu odluku o prioritetu onoga što smatra važnim, i prikazuje nam samo te stvari. Slično tome je kada atletičar kaže da je "ušao u zonu" i jedino što za njega tada postoji je njegov trenutni cilj. Sve ostalo izbledi, a ostaje ono što smatramo najvažnijim.

Dobra optička iluzija koristi prednost tog procesa u našem mozgu, i okreće stvari da bismo otkrili nešto o sebi, što možemo otkriti jedino u tom prvom deliću sekunde kada naš mozak ugleda sliku.

Šta prvo vidite na ovoj slici?

Stubovi

Vi ste verojatno osoba koja daje prednost udobnosti i sigurnosti. Postizanje velikih ciljeva u životu neće biti moguće, osim ako naučite kako izaći iz zone komfora. Previše ste usmereni na sanjarenje o ciljevima, a nedovoljno na ulaganje konkretnog truda da bi se oni ostvarili.

Osobe

Vi ste osoba slobodnog duha koja je spremna u bilo kojem trenutku napustiti svoje trenutno okruženje. Vama je život vrlo retko dosadan, često doživljavate zanimljive avanture i susrećete fenomenalne ljude. Radoznali ste i ljubazni, ali nemojte predugo lutati. Kada dođe vreme da se skrasite, budite spremni.

Izvor: Sensa.hr