Privlačan izgled i lepota imaju značajnu ulogu kada je reč o erotskoj privlačnosti, ali važnija od izgleda je sama energija koju negujete iznutra i emitujete spolja.

Kada je vaše srce slobodno, vaša duša zadovoljna, a vi svakodnevno razvijate ljubav prema svom unutrašnjembiću, onda tu energiju ljubavi i zadovoljstva emitujete i na taj način postajete privlačni i razvijate harizmu.

Srećai unutrašnji mir su tajne privlačnosti, a evo koje osobine imaju harizmatične i privlačne osobe.

Pročitajte još:

3 NAJLAKŠA NAČINA DA POVEĆATE SAMOPOUZDANJE: Mali trikovi koji pomažu da više verujete u sebe i ostvarite svoje snove

Kako da na zdrav način volite sebe: 3 saveta koji podižu samopouzdanje i samopoštovanje

1. Zahvalnost

Zahvalnost je tehnika koja nam može u životu doneti veliku radost, ali potrebno je da je stalno učimo i razvijamo. Kada ste zahvalni na svim dobrim stvarima koje trenutno imate u životu, kao i na svakom sadašnjem trenutku u kojem je svaki udah i izdah blagoslov, lakše otvarate vrata sreće i razvijate pozitivnu energiju koja vas čini privlačnim.

2. Empatija

Osobe koje su brižne i imaju razvijenu empatiju, daleko su privlačnije od ljudi koji su okrenuti samo ka sebi i vlastitom egu. Ponekad je jedan osmeh dovoljna da nekome popravite dan. Zagrljaj je jedan od najlepših načina podrške, bez ijedne reči, a pokazivanjem da nam je stalo do drugih pokazujemo da smo važni i sami sebi i da zajedno ceo svet možemo učiniti boljim mestom za život.

3. Komunikacija i slušanje

Sposobnost da saslušate druge u razgovoru čini da budete prijatan sagovornik. Svaki put kada saslušate neku osobu pokazujete joj da je poštujete i da su vam njene reči važne.

4. Smisao za humor

Razvijen smisao za humor oživljava svaki razgovor, simbol je inteligencije i komunikacionih veština. Brojna psihološka istraživanja pokazuju da su osobe sa smislom za humor zaista privlačne.

5. Samopouzdanje

Samopouzdanje je ključ privlačnosti, jer samopouzdana osoba veruje u sebe, ali istovremeno je svesna svih svojih postupaka i ne beži od odgovornosti. Takve osobe uvek imaju jasnu predstavu o tome šta žele i to ih čini izuzetno privlačnim.

Izvor: Lovesensa