Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POUČNA PRIĆA: Tri plašta (Sensa Soul Corner)

Naša čitateljka Olivera iz Holističkog centra Balans pridružila se akciji Sensa Soul Corner i poslala nam priču o Tri plašta!

  Izvor: Foto. Shutterstock

Ukoliko i vi želite da budete deo Sensa Soul Corner akcije, pošaljite nam svoje radove na [email protected] ili nam pišite na Instagram nalogu @sensa_magazin i na Facebook stranici Novo iz LoveSensa.

Tri plašta

Živeo neki čovek u selu pokraj šume. Sa svojom porodicom i meštanima.

Poživeo pola veka i čekao ostatak. Video se trag na njemu, od tog vremena. Povila se ledja, posedela kosa, ugasnuo pogled.

Dok je tako čekao iz dana u dan, setio se mladih dana. Pun snage i vere, poletan i k'o strela! Onda su došla deca. Sa njima i veća odgovornost. Posao za poslom i očas posla ogrnuo se plaštom žrtvovanja za porodicu.

Godina za godinom, iz jednog u isto, bez pomisli da pogleda izvan tog poznatog sveta, čovek je gotovo neprimetno ogrnuo i plašt trpljenja.

Ovih je dana u selo svratila jedna nepoznata osoba. Ne biste je ni primetili, koliko je sasvim obična pojava, sem što u ruci nosi šarenu pletenu korpu. Ona je pokrivena i ne vidi se njen sadržaj.

Tako je čovek, povijen i gotovo bezvoljan, sreo kraj česme tu osobu i prvo što je ugledao bila je korpa.

Privukla mu je pažnju svojim bojama. Videvši njegov pogled na korpi, osoba ga upita da li bi da vidi šta se u njoj krije. Pomalo stidljivo, on reče da bi. Polako, kao da je najveće blago unutra, otkri korpu i izvuče prozirni ogrtač duginih boja. Čovek ostade bez daha kad ga ugleda! Toliko boja nije video za celi svoj život! Osoba mu zatim položi ogrtač preko ramena i uz osmeh reče: toliko si dao svojoj porodici i selu, trpeo si i žrtvovao svoju snagu i dane da im bude dobro i ni malo nisi pazio na sebe. Dajem ti ovaj plašt ljubavi da, dok si živ, prvo sebi pružiš dobro, a onda da misliš na druge!
Zatim se s osmehom na licu okrenu i uputi ka šumi.

Čovek, osećajući toplinu plašta ljubavi na sebi, ispravi svoja ledja, podiže glavu ka nebu i pogledom što zasja pomisli: Hvala ti nebo što mi posla osobu, što se Mudrost zove!

Naravoučenije: Ne čekaj da ti prodje pola života dok ne zavoliš sebe. Zavoli se odmah!

OOlivera - Holistički centar balans

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj