Izazovi, teškoće, problemi, život je često pun iznenađenja, lutanja, previranje. Ali baš u tom putovanju je čar. Čak i kada mislimo da je sve negativno i tamno, možemo naučiti lekcije, probuditi svoju unutrašnju moć i osvestiti koliko smo jaki.

Postoje dani kada mislimo da nećemo lako izađi iz životne oluje, ali istine je da sve prođe. Sve se menja sa tokom života, ali je neophodno da to osvestimo, da shvatimo da život može da bude jednostavniji, da ne moramo da trpimo loše ljude, stvari i okolnosti, i da je vreme da se posvetite sebi i svom životu.

Kako da u tim napetim životnim periodima prestanemo da budemo tužni i počnemo da živimo srećno - 3 mudre poruke Indijanaca mogu vam pomoći:

1. "Nije potrebno mnogo reči da se kaže istina."

Opširnost još uvek nije pokazatelj inteligencije, poštenja i velikog raspoloženja. Kada ljudi oko vas počnu da okolišaju, izbegavaju odgovor n apitanje, moguće je da su nesigurni u to, da govore neistine. Istina je jasna, čosta, ne mora se kriti. Kada govorite jasno i direktno, pričae istinu, ali pazite da nekoga ne povredite, život će vam biti mnogo jednostavniji. Iako istina može biti teška, ona je lekovita i može vas osloboditi tereta.

2. "Ne dozvoli da jučerašnji dan pojede današnji."

Oslobodite se prošlosti, nju ne možete da promenite, možete samo da učite iz iskustva. Živite ovde i sada, usmerite energiju i snagu na današnji dan. Ne analizirajte prošlost, ovo va samo drži u začaranom krugu nezadovoljstva i stagnacije. Oslonite se na svoje iskustvo, živite u sadašnjem trenutku - učite iz grešaka iz prošlosti, ali ne dozvolite da prošlost zaseni vašu sadašnjost.

3. "Unutar svake osobe bore se zao i dobar vuk. Vuk kojeg hranite, uvek pobeđuje."

Ovo se najpre odnosi na misli koje negujete u svom umu. Ako su pozitivne i dobre, takav će biti i vaš život. sa druge strane, ako stalno razmišljate negativno, sa puno pesimizma, hranite loše misli, ne verujete da će s enešto promeniti nabolje, vi takvu energiju i privlačite u svoj život. Pokušajte da zamenite negativna uverenja pozitivnim, i videćete kako će stvari početi da se menjaju nabolje.

Izvor: Sensa