Starenje je proces koji mnogi smatraju izazovom, preprekom ka sreći i maštaju da se vrate u prošlost i mladost. Ipak, koliko god sa sobom izazova i teškoća donosila, starost može biti čarobna. Ukoliko u starosti izaberete da budete srećni, prihvatite svoje godine i maksimalno iskoristite potencijale i prednosti koje ova životna faza donosi, onda zaista možete živeti neki od najlepših perioda u životu.

Baš o tome govori i ruska glumica AnastasijaVerinskaja (77) koja smatra da su joj godine donele jedan od najlepših perioda u životu. Možda vas njene reči inspirišu i otkriju koliko lepih stvari vas očekuje.

"Mladost ima svoju radost. Radost punu poverenja da ćeš živeti večno, da se ovaj divni život nikada neće završiti. Zatim tu su osećanja, ljubav, a takođe mislite da će tako uvek biti. Onda se pojavi pozorište, a vi ste njegov ljubitelj.

Umoriš se, plačeš, ne dobijaš ulogu. Ali ti si srećan. Onda dolazi još jedan period - Život... Generalno, mislim da je poslednja faza najsrećnija. Jednima se starost daje kao nagrada, drugima kao mučenje. Tako da su moje godine, naravno, nagrada Gospodnja. Ne plašim se starosti. Jedino čega se zaista bojim je oronulost, ali to je fizičko stanje koje više ne zavisi od vas.

A starost je neverovatan osećaj. I neverovatno vreme. Zato što si pametan, mudar. Imaš osećaj da znaš sve. Više te ne muči strast, sujeta te ne struže. Ne dobijaš ništa od toga. I u tom pogledu, moj život je samo milost. Zato što imam divnog sina, unuke, prijatelje, okruženje, svoj svet." - rekla je glumica.

Svakog dana, bez obzira u kojem ste životnom dobu, nabrojte nekoliko divnih stavri u svom životu na kojima zaista vredi da budete zahvalni. Videćete da ima puno više razloga za radost nego što ste ikada pomislili.

Izvor: Sensa