Na čemu ste danas zahvalni? Postoji minimum 10 stavri koje možete da nabrojite, zar ne? Ako ne možete, onda duboko udahnite i izdahnite, zatvorite oči i razmislite, setite se ko vas je poslednji put zagrlio, kada ste dobili nešto što ste toliko želeli, da li ste se jutros probudili u toplom krevetu, sećate li se ukusa svog doručka...

Sve ove stvari smatramo sitnicama, svakodnevnim situacijama na koje smo navikli. Ali zar život bez njih ne bi postao tmuran? Važno je da osvestimo na koliko zapravo stvari možemo i treba da zahvalimo, koliko blagoslova svakodnevno primamo. U redu je što se trudite da postignete i imate više, u redu je da vam se neke stvari ne dopadaju u vašem životu i da želite da ih promenite, ali to ne znači da je sve oko vas sivo i da život treba provesti u žaljenju za onim što nemate.

Budite zahvalni za ono što dobijete, za pomoć koja vam je data. Nemojte se okrenuti i otići kada dobijete ono što hoćete i nastaviti da žalite za nečim novim. Zastanite se i zahvalite se.

Kao podsetnik na to koliko smo često nesvesni zahvalnosti, i o tome da molimo za ono što nam treba, a zaboravimo da zahvalimo, govori i jedna kratka i divna priča o dva anđela.

Priča o dva anđela u raju

Na nebu su bila dva anđela. Jedan je uvek bio na oblaku, dok je drugi leteo sa zemlje ka Bogu.

Anđeo koji je stajao mirno na oblaki odlučio je da upita drugog anđela:

"Zašto stalno letiš tamo - ovamo?"

Drugi anđeo je odgovorio:

- "Nosim Bogu poruke koje počinju sa "Bože pomozi mi..." Zašto se ti uvek odmaraš?"

- "Treba da nosim poruke Gospodu koje počinju sa "Hvala ti, Gospode..."

Izvor: Sensa