Intervju sa Oprom Vinfri za podkast "The Goop" spontano se pretvorio u mini književni klub, u kojem je američka TV voditeljka, producentkinja i autorka opisala četiri duhovne knjige koje su snažno uticale na njen život.

1 "NOVA ZEMLJA", Ekart Tol

U svom duhovnom manifestu Tol analizira moderne ideje o egu, našem ja i društvu, razotkriva strahove koji se nadvijaju nad nama i pokazuje nam kako svako od nas može da pronađe sreću i zdravlje. Glavni zaključak Opre Vinfri: "Bez iluzije ega prepreke postaju odskočne daske prema višim ciljevima, a ne neuspesi."

2 "ZNAM ZAŠTO PTICA U KAVEZU PEVA", Maja Anđelou

Kada je Opra uzela u ruke primerak memoara Maje Anđelou kada je imala 15 godina, bila je zapanjena nakon što je na stranicama pronašla artikulisanu vlastitu životnu priču. Na
kraju joj je Anđelou postala mentorka, nudeći joj savete i perspektivu u raznim trenucima njenog života.

3 "ŽIVOT DUŠE", Geri Zukav

Početkom 90-ih Opra je rekla svojim producentima da joj ne predstavljaju temu za "Oprah Winfrey Show" a da prethodno ne navedu šta je u tome pozitivno za njene gledaoce. Temelj ove prakse dolazi iz Zukavljevih učenja, posebno iz njegove tvrdnje da naše osnovne namere ‒ bile one dobre, loše ili negde između ‒ imaju moć da "oboje" svaku radnju i reakciju koja sledi.

4 "ANATOMIJA DUHA", Kerolajn Mejs

Milioni Amerikanaca prvi put su osetili duhovnost kada se Kerolajn Mejs pojavila kao gošća u "Oprah Winfrey Show" programu 1992. godine. U to vreme je Opra gotovo izgubila svoju publiku ‒ koncept duhovnosti zvučao je sumnjivo američkim gledaocima. Od tada je prošlo mnogo vremena, ali je "Anatomija duha" i dalje dobar početnički naslov za one koji žele da razumeju svrhu duše.

Izvor: Sensa