Glumica Selma Hajek igrala je u mnogim velikim filmskim ostvarenjima, mada je uloga po kojoj se ističe svakako lik Fride Kalo iz filma "Frida. Sada ima 56 godina i često u intervjuima objašnjava kako uživa u procesu starenja, objavljuje na mrežama fotografije sa sedom neofarbanom kosom i slike na kojima se vide bore.

Mnogi je i dalje smatraju za jednu od najlepših glumica, a njena harizma se povećava time što se ne opterećuje da izgleda znatno mlađe nego što jeste. Neke od njenih citata o lepoti, starenju, razvoju i raspoloženju mogu motivisati mnoge žene, a posebno one koje se trenutno suočavaju sa borama i procesom starenja.

"Mislila sam da to što sam starija znači da neću raditi; Radim. Mislila sam da to što stariš možda znači da više nisi zaljubljen; Zaljubljena sam".

"Ne farbam kosu jer sam radoznala da vidim kako ću izgledati sa sedim. Sigurna sam da će mi u sledećem filmu reći - "izvini, moraćeš da se ofarbaš", ali uživam dok gledam sede kako rastu. Nemam botoks. Možda ću se kasnije predomisliti, ali za sada mi je ugodno da imam pedeset. Prijatno mi je u svojoj koži."

"Reći ću vam, nema ništa bolje u životu nego kasno procvetati. Verujem da se uspeh može desiti u bilo kom trenutku i u bilo kom uzrastu."

"Ljudi često kažu da je 'lepota u očima posmatrača', a ja kažem da je najoslobađajuća stvar u vezi sa lepotom shvatiti da ste vi posmatrač. Ovo nam daje snagu da pronađemo lepotu na mestima gde se drugi nisu usudili da pogledaju, uključujući i unutar nas samih."

"Dokazao sam sebi da ako verujem u nešto i postavim svoj naum za to mogu to da i ostvarim."

"Ako se osećate neraspoloženo, zatvorite se u sobu, stanite ispred ogledala i plešite - smejte se sebi i budite seksi. Igrajte najgluplje i najružnije što ste ikada plesali. Ismejte se i pokušajte da povratite smisao za humor."

"Možete biti hiljadu različitih žena. Vaš je izbor koji želite da budete. Reč je o slobodi i suverenitetu. Slavite ko ste."

"Život je težak; i ako imate sposobnost da se tome smejete, imate sposobnost da uživate u tome."

Izvor: Sensa