Maj je mesec koji može da donese razne astrološke događaje, a jedan od glavnih je prestanak retrogradnog Merkura 16. aprila koji donosi olakšanje. Takođe, pozitivni aspekti su i prelazak Venere u znak Raka, Mars ulazi u Lava, Jupiter u Bika... Kako biste u maju privukli pozitivnu energiju važno je da otpustite određene negativne vibracije, navike i uverenja:

Evo kojih 6 stvari treba da otpustite kako bi maj bio mesec sreće i uspeha:

  1. Osvetoljubivost - Maj može da bude savršeno vreme čišćenja od negativnih emocija. Sada učimo da na negativnost ne treba da uzvratimo negativnim, već da naučimo da oprostimo i da se oslobodimo negativnosti. Kada mentalno otpustimo ogorčenost i oprostimo ljudima, to nas čini srećnim, jer unutrašnje blokade nestaju.
  2. Ravnodušnost prema svojim i tuđim problemima - U maju se rešite ravnodušnosti, povežite se sa osećanjima drugih ljusi. Ako brinete o drugim ljudima, onda će vam se život značajno promeniti na bolje. Imaćete više sreće. U maju rešavanje važnih zadataka ne treba odlagati za kasnije.
  3. Samokritičnost - U maju ne budite previše kritični prema sebi. Pokušajte da se opustite i konačno shvatite da fokusiranje samo na nedostatke ne može da vam donese dobro, već samo pad samopouzdanja. Budite iskreni prema sebi, ali ne prestrogi.
  4. Preambiciozan - U maju će mnogi od nas moći da otklone probleme koji su se pojavili u drugoj polovini prethodnog meseca. To će biti moguće samo ako malo usporite i ne postavljate sebi preteške zadatke. U maju se treba fokusirati na ono najvažnije, a ne na ono što donosi više novca ili moći. Ambicija je dobra, ali u maju 2023. sve bi trebalo da bude umereno.
  5. Ne reagujte impulsivno - Bolje je prvo razmisliti o svemu nekoliko koraka unapred, pa tek onda uraditi ono što vam je potrebno. Budite oprezni kada se pojave dileme. U maju može biti mnogo situacija u kojima morate da napravite izbor. Ako ovaj izbor napravite prebrzo, možda nećete uspeti.
  6. Neracionalna raspodela vremena - U maju ni u kom slučaju ne treba trošiti mnogo vremena na nešto što trenutno nije glavni prioritet u životu. Postavite prioritete.

Izvor: Sensa