Bez obzira na to da li verujete u moć manifestovanja činjenica je da se u našim mislima krije ogromna moć. Ove misli vas pokreću napred (ili unazad!) i mogu imati ulogu u vašoj svakodnevnoj rutini. Kreiranjem lične mantre ili afirmacije sa kojom se povezujete, osećaćete se usklađenije sa svojim ciljevima i budućnošću – da, čak i sa svojim finansijama!⁠

Vežbajte svakodnevno izgovaranje ovih novčanih afirmacija kako biste postavili bolje navike trošenja:

"Zaslužujem obilje u svim oblicima."

Zapamtite, vi ste više od svog novca. Iako je sjajno biti finansijski u izobilju, podjednako je važno imati obilje u drugim oblastima svog života - kao što su ljubav, sreća, ciljevi, iskustva, kreativnost i mašta.

"Ja sam zadužen za svoje odluke o potrošnji."

Iako svi ponekad doživljavamo stvari koje su van naše kontrole (kao što je gubitak posla ili bolest), mi generalno kontrolišemo odluke koje donosimo. Uverite se da su te odluke usklađene sa vašim finansijskim ciljevima, kad god je to moguće, kako biste se osećali sigurni u vezi sa trokovima i mogućnostima.

„Moja finansijska sudbina nije zapisana u kamenu.”

Vaša priča o novcu se zauvek menja. Samo zato što ste napravili finansijske greške u prošlosti ne znači da ćete to činiti i u budućnosti. Vi ste autor svog života i baš kao likovi u knjizi, možete prepisati ili urediti svoju priču i evoluirati u osobu kakva želite da budete.

"Ja imam dovoljno. Ja sam dovoljno."

Čini se da smo svi uhvaćeni u beskrajnom ciklusu trke pacova, straha od propuštanja i lista želja. Ali kroz svu tu buku, važno je da zastanete i podsetite se da ste dovoljni. Ono što imate je dovoljno.

"Moja najbolja investicija je ulaganje u sebe."

U poslednje vreme izgleda da se naše vreme, energija i novac povlače u svim mogućim pravcima, ali da li ih čuvamo za sebe? Vreme je da jednom uložite u sebe. Bilo da je to tako što ćete postati finansijski pametniji (edikacije), čitajući knjige koje će vam pomoći da vas vode ka svetlijoj finansijskoj budućnosti, ili možda razgovarajući sa nekim od savetnika da naučite kako da upravljate svojim novcem bolje i oslobodite se dugova ―naviknite da izdvajate vreme za ulaganje u sebe i svoje mogućnosti.

"Moja budućnost je svetlija od moje prošlosti."

Kao što vaša finansijska sudbina nije određena, nije ni vaša budućnost. Vaša prošlost ne diktira ko ćete biti u budućnosti. Učite, rastete i razvijate se svakog dana, a sa pravim načinom razmišljanja i pozitivnim finansijskim navikama, možete postići svetliju finansijsku budućnost.

„Svaki dan sam sve bliže finansijskoj slobodi.“

Svaka akcija koju preduzmete, svaka odluka koju donesete dovodi vas korak bliže ostvarenju vaših finansijskih ciljeva ili udaljavanju od njih. Do vas je. Verujte u sebe i svoju sposobnost da postignete finansijsku slobodu, a zatim idite napred i radite ka tom cilju svaki dan.

Izvor: Sensa